Lainaa nopeasti

Nykypäivän kuluttaja voi halutessaan saada lainaa nopeasti mitä erilaisempiin tarkoituksiin, ilman sen kummempia selityksiä.

Kotisivu

Kulutusluotoista ja muusta...

Nykypäivän kuluttaja voi halutessaan saada lainaa nopeasti mitä erilaisempiin tarkoituksiin, ilman sen kummempia selityksiä. Kun haluat lainaa nopeasti, tapahtuu hakeminen lähes poikkeuksetta netissä. Tällaisia lainoja ovat kulutusluotot sekä pikavipit. Pikavipit ovat yleensä varsin pieniä, keskimäärin muutamia satoja euroja, ja niiden laina-aika on myös lyhyt. Niitä haetaan ensin netistä, mutta mikäli hakee uutta lainaa samalta lainanantajalta, myönnetään niitä vanhoille asiakkaille myös tekstiviestillä. Kulutusluotot taas voivat olla suurempia, yleensä useita tuhansia euroja ja enemmänkin. Tällaisia lainoja myönnetään lähes poikkeuksetta vähintään 18-vuotiaille kuluttajille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Kulutusluottoa ei ehdottomasti kannata ostaa kuin "sikaa säkissä". Ennen kuin otat lainaa tarkasta ainakin:

Lainan saannin nopeus on suoraan verrannollinen lainasumman suuruuteen. Kuluttaja saa lainaa nopeasti, kun lainasumma on pieni. Lainanantajan näkökulmasta pienten lainojen myöntämisprosessiin ei kannata tuhlata paljoakaan aikaa. Vakuuksia tai takaajia ei vaadita, koska pienten lainasummien ollessa kyseessä ovat sekä riskit että lainanantajan tällaisista lainoista saama voitto varsin vähäiset. Näin lainanantajan ei kannata tuhlata omaa aikaansa vakuuksien tai takaajien peräämiseen. Niinpä ns. pikavipit myönnetään ja maksetaan lainanhakijan tileille jopa muutamissa minuuteissa. Kun lainahakemus täytetään ensin verkossa, tarkistaa automaattinen järjestelmä ainoastaan sen, onko lainanhakijalla maksuhäiriöitä. Jos maksuhäiriöistä ei löydy merkintää, myönnetään laina oitis. Aikaisemmin pikavipit maksettiin myönteisen lainapäätöksen jälkeen hakijan tilille minä vuorokauden aikana tahansa, mutta sittemmin on tähän tullut rajoituksia. Vaikka pikavippiä voi edelleen hakea milloin tahansa, siirretään myönnetyt rahasummat hakijan tilille yleensä vain 7.00 ja 23.00 välillä. Uutta pikavippiä voi samalta lainanantajalta yleensä hakea pelkällä tekstiviestillä. Tällöin saa todella lainaa nopeasti.

Suurempia kulutusluottoja voi myös hakea netin kautta. Lainasummat, joita netin kautta voidaan hakea, voivat ylittää 10 000 euroa. Tällöin ei enää välttämättä riitä se, että luottotiedoista ei löydy merkintöjä maksuhäiriöistä. Suurempien lainojen myöntäjät haluavat yleensä tietää myös hakijan tulot, jotta voidaan arvioida hänen kykynsä suoriutua melko suuren lainan hoitamisesta. On huomattava, että kulutusluottojen korot voivat olla jopa kymmeniä prosentteja vuodessa, joten vähänkin suuremman summan ollessa kyseessä on huoli asiakkaan maksukyvystä aiheellinen. Mikäli haluaa tällaista lainaa nopeasti, on syytä vastata huolellisesti ja totuudenmukaisesti kaikkiin lainanhakulomakkeen kysymyksiin. Kuukausitulot sekä työnantajan yhteystiedot on annettava tarkasti. Epäselvyydet näissä pidentävät lainahakemuksen käsittelyaikaa.

Eräs tapa saada lainaa nopeasti on kääntyä panttilainaamon puoleen. Tämä ei ole luonnollisesti yhtä nopeaa kuin netin kautta lainan hakeminen, mutta kuitenkin päihittää tavalliset pankit. Panttilainaamossa on nimittäin käytävä henkilökohtaisesti näyttämässä esinettä, jota vastaan hakee lainaa. Panttilainaamo antaa esineestä arvion, ja tekee lainapäätöksen nopeasti. Yleensä panttilainaamon myöntämät lainat ovat suuruudeltaan muutamia satoja euroja. Panttilainaamot eivät tarkista luottotietoja, koska pantiksi jätetty esine (kuten vaikkapa kamera) toimii lainan vakuutena. Niinpä panttilainaamo on lähes ainoa tapa saada lainaa nopeasti niille henkilöille, joilla on luottotiedoissa maksuhäiriömerkintä.

Mikäli on elämässä käynyt niin, että luottotietoihin on ilmestynyt maksuhäiriömerkintä, on muutoin lähes mahdotonta saada lainaa nopeasti. Vastoin yleistä luuloa ei tässä tilanteessa ole suinkaan mahdotonta saada lainaa, mutta netin kautta saatavat nopeat lainapalvelut eivät lainaa maksuhäiriöiselle myönnä. Panttilainaamon lisäksi on mahdollista kääntyä oman pankkinsa puoleen, mutta tällöin on valmistauduttava antamaan tarkka selostus siitä, mikä johti maksuhäiriöön, sekä toimitettava pankille tätä kertomusta tukevia asiakirjoja. Näin jo pelkkä lainakeskustelun valmistautuminen vie aikaa, ja pankki ei luonnollisesti voi noin vain maksuhäiriöiselle lainaa myöntää. Pankki voi esimerkiksi vaatia ylimääräisiä takaajia ja vakuuksia lainasummalle, esimerkiksi Takuu-säätiöltä joka on erikoistunut auttamaan vaikeasti velkaantuneita takaisin jaloilleen.

Tilastot
Kävijät
Arvosana
Arvostele sivusto
Sivustolle on annettu ääniä: 1 kpl.
Kaupalliset tiedotteet