KARHULAN POJAT (KarPo)

Karhulan Pojat on vuonna 2009 perustettu jalkapallojoukkue Kotkasta. Jokaiselta pelaajalta löytyy aiempaa jalkapallotaustaa ja kokemusta myös ylemmistä sarjoista.

Kotisivu

OTTELURAPORTIT 2013

KARHULAN POJAT - SUNILAN SISU:  3-5 (1-1)

 

 

Karhulan Poikien kausi potkaistiin käyntiin kuutosdivarin Etelä-lohkossa heti tiukalla paikalliskamppailulla Sunilan Sisua vastaan. Lisäjännitystä loivat SuSissa pelaavat entiset Karpolaiset.

 

Ottelu alkoi hyvin tasaisissa merkeissä ja niin kuin kauden ensimmäisissä matseissa yleensä, vauhti oli kovaa. Molempiin päihin mentiin ryminällä ja kaikki talven aikana kerätyt energiat päästettiin irti Ruonalan hallin tekonurmella.

 

Kauden ensimmäisen kotijoukkueen maalin sai tehdä Ilmari ”Imppu” Leskinen, joka tälläsi voimalla pallon sisään kulmapotkun pomppiessa boxin sisällä olevien pelaajien läpi suoraan hieman taaempana väijyvää Leskistä.

 

Peli jatkui lievällä KarPon hallinnalla, mutta Sunilan Sisu ei antanut periksi ja vastustajien vaihtomies tasoitti 31 minuutilla lukemat 1-1:teen. Puoliajalle vetäydyttiin samoissa lukemissa.

 

Toisella puoliajalla hyviä taktisia koukeroita laatineen päävalmentaja Lasse Jaakkolan opit näyttivät menneen perille ja keskikentän moottorina toimineen Lauri Rautiaisen uskomaton vapaapotku leijaili kierteisenä yli Sunilan maalivahdin ja peli oli Karhulan pojille 2-1. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kuin seitsemän minuuttia, Ville Mänttärin päättäessä 66 minuutilla kauniin hyökkäyksen tarkkaan sijoitukseen takakulmaan. Peli oli 3-1.

 

Tukevan johtoaseman jälkeen KarPo tuudittautui liikaa varmistelemaan voittoaan ja pallonhallinta menetettiin täysin vierasjoukkueelle. Myös laiska talven harjoituksiin osanottaminen alkoi näkyä selvästi jaloissa ja ensimmäisellä puoliajalla nähty raivopäinen taisteluilme näytti olevan täysin kateissa.

 

Sudet pääsivätkin käyttämään KarPon löntystelyn hyväksi ja kuin varkain 67 minuutilla peli oli 3-2. Tästä kaksi minuuttia ja peli oli nopeasti 3-3. Seuraavat kaksi maalia vielä 82 & 86 minuutilla ja KarPo oli lannistunut kohtaloonsa. Sudet ottivat ensimmäisen voittonsa Karhulan Pojista ja vaikka pallo näytti pomppivan välillä hieman onnekkaastikin vierasjoukkueelle, ei viittä päästettyä maalia voi pistää pelkän huonon tuurin piikkiin.

 

Päävalmentaja Jaakkola ei ollut tyytyväinen näkemäänsä, ja varsinkin kuntotreenejä tulisi olla enemmän, että pelaajat jaksaisivat juosta täysillä 90 minuuttia. Nyt näytti siltä, että talven aikana nautittu vararavinto roikkui vielä pahasti mukana, mutta onneksi kausi on vasta aluillaan ja parhaimmat pelit vasta edessä päin.

 

HiHi – KarPo 0-1 (0-0)


 

Ensimmäisen kotipelin jälkeen jossa pelaajia oli 19(eli yksi jäi kokoonpanon ulkopuolelle). Oli HiHi peliin saatu 13 kaveria matkaan.

Tiistain treeneissä 4 kaveria sai jonkun asteisia vammoja ja joutuivat jättämään pelin väliin. Myös muita poissaoloja ilmaantui ennen pelipäivää. KarPon rinkiä on kasvatettu juuri tälläisiä tilanteita varten 25 pelaajan suuruiseksi, mutta nyt tosiaan puolet olivat pelikunnossa ja valmiita Hirvien kaatoon.

Ottelu alkoi Sippolassa hienossa kelissä auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta ja lämpöä riitti. Tasaisissa merkeissä pelailtiin ensimmäinen puoliaika, joka ei liiemmin tarjonnut mitään ihmeellistä nähtävää kaikille kuudelle paikalle saapuneelle katsojalle. Kerran pääsi puolivarkain HiHi tilanteeseen ja tälläämään pallon vitosen viivalta kohti maalia, mutta suurimmaksi osaksi maalivahtiapäin suuntautunut laukaus oli helppo torjuttava KarPon maalivahdille.

Huolimatta siitä, että KarPolla oli kaksi vaihtopelaajaa ja HiHillä seitsemän ei KarPolta loppunut puhti kesken. Kaverit osasivat jakaa energiansa oikein ja jokaisesta pallosta tapeltiin tosissaan.

Ensimmäinen tilastomerkintä tuli vierasjoukkueelle 61min. kohdalla, kun KarPon numero 39 Ati sai varoituksen suunsoitosta. Ottelu näytti päättyvän tasan, mutta KarPot saivat 87min. kohdalla oikealta laidalta vaparin, joka pomppi sopivasti Toni Koskelle, jolla oli helppotyö laittaa pallo verkon perukoille.

Kauden avauspisteet ja nyt on helpompi hengittää:)


  

 

 

 

KarPo – FC Etapo 0-2 (0-0)

 

 

 

 

 

 


 

Karhulan Pojat olivat saaneet kauden toiseen kotiotteluun vieraakseen FC Etapon. Eli paikallisväännöt saivat jatkoa. 

Tänään ei pelattukkaan lämmön hellimänä, niinkuin viime viikolla Sippolassa. Vaan vettä tihutti tasaisesti läpi ottelun, tehden tekonurmesta ja erityisesti pallosta liukkaan.


Ensimmäinen puoliaika olikin vauhdikasta palloilua ja tilanteita luotiin lähinnä KarPon maalille ja pari ikävää vetoakin sieltä saatiin aikaiseksi, mutta ei sen kummenpaa. KarPo ei saanut yhtään laukaista ekalla puoliskolla aikaiseksi ja niinpä tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.


Ajassa 56min. pääsi KarPossakin kaudella 2010 pelannut Joonas Eväkoski laidalta läpi ja kokeilemaan erittäin pienestä kulmasta lähietäisyydeltä. Maalivahti sai kätensä väliin, mutta silti pallo painui verkonperukoille tolpan kautta ja Etapo johtaa 0-1.


KarPo taisteli raivoisasti ja yritti tasoitusta nostamalla toisen topparin ylös. Näin ollen vierailijoille jäi enemmän tilaa hyökkäykseen ja ajassa 81min. pääsi Joonas Eväkoski tälläämään pallon toistamiseen KarPon maaliin.


KarPo taisi saada ainostaan yhden puskun kohti maalia, joka sekin jäi voimattomaksi ja näin ollen KarPoille jäi tulostaululle pyöreä nolla tehtyihin maaleihin. Viimeinen tilaisuus tuli, kun oltiin tuomarin antamalla lisäajalla ja KarPo nosti maalivahdinkin ylös. Harmittavasti pallo suoraan Etapon maalivahdin hyppysiin ja tämä avasi pelin nopeasti. Eväkoski pääsi yrittämään puolustajan yli nostolla hattutemppua, mutta KarPon puolustus selvitti sen puskemalla pallon juuri paikalle kiiruhtaneelle maalivahdilla.


Kyllä löytyy paljon parannettavaa KarPon pelistä, jos jotain kotiin tuomisia haluaa Atomeilta saada. KarPon pelaaja/valmentaja Lasse Jaakkola jäikin mietteisäksi pelin tauottua ja varmasti tulee jotain uutta elävöittämään jätkien peliä.

                                                                              Atomit - KarPo 8:0
 

Karhulan Pojat saapuivat Loviisan keskuskentälle polttavan auringon paahtamina ja vain kentällinen pelaajia matkassaan. Hienon peliuran Karpossa palloillut päävalmentaja Lasse Jaakkola joutui jälleen kerran vetämään nappikset jalkaansa, ja päävalmentajan uhraus tuotti näin ollen joukkueelle yhden elintärkeän vaihtomiehen.

30 asteen lämpötilassa aloitettu ottelu oli jo etukäteen tuomittu, kun pöytäkirjaa lukemalla selvisi Loviisalaisten saavan peliin täyden miehityksen. Aurinko paahtoi pilvettömältä taivaalta ja edes pienen pientä tuulenvirettä emme saaneet avuksi.

Venäläisiä pelimiehiä vilisevä Atomit alkoivat jauhaa heti ensiminuuteista lähtien tilanteita Karpon maalille ja Kotkalaiset olivat pakotettuja puolustamaan jokaisen pelaajan voimalla.

Ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa kuin 7 minuuttia, kun paitsiolta haiskahtavan tilanteen lopuksi venäläiskärki pääsi tuikkaamaan läpiajon jälkeen pallon verkkoon. Turhaan pelaajat odottivat linjamiehen liputusta, vaikka kärkimies seisoi monta metriä paitsiossa. (Liekkö auringonpaiste tehnyt tepposen loviisalaiselle linjatuomarille? Kuka tietää.)

 Peli oli 1-0 kotijoukkueelle. Seuraavasta maalista jäi myöskin lievä paitsion maku suuhun, mutta totuuden nimissä ei ottelun lopputulos olisi näihin kahteen maaliin ratkennut. Ensimmäinen puoliaika päättyi tilanteeseen 4-0 ja seuraavalla puoliajalla sama tahti jatkui ottelun lopulta päättyessä tylysti 8-0.

Summa Summarum

Karpo taisteli ja sai luotua ottelun aikana useita maalitilanteitakin aikaiseksi (ja yhden hylätyn maalin = Déjà-vu), joten paha maku suussa ei tarvinnut poistua Atomien nurmelta. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa, mutta tasoero näissä olosuhteissa oli aivan liikaa. Onnittelut loviisalaisille hienosta pelistä.

 

 

KARHULAN POJAT  -  MYPA FC  4 – 3   (3 – 0)

 

Karhulan Pojat saivat Juhannusta edeltävänä tiistaina vastaansa Myllykoskelta Mypa FC:n.

 

Erinäisten loukkaantumisten ja työkiireiden takia jalkeille saatiin leveästä ringistä 15 pelaajaa ja näin ollen vaihtopenkiltä löytyi 4 pelaajaa.

 

Sää ottelulle oli mitä mainioin ja Katajaisten kenttäkin tuntui Kilpisen tekonurmen jälkeen varsin loistavalta.

 

 

Ottelu alkoi selkeällä KarPon hallinnalla ja peliä ei ollut kulunut kuin 9 minuuttia, kun Kotkalaiset saivat kulmapotkun.

 

Karpon erikoistilannespesialisti Lauri ”Late” Rautainen lähetti millintarkan kierteisen pallon suoraan boxin

sisälle, josta Jarkko Kanervo pääsi puskemaan kotijoukkueen 1-0 johtoon.

 

 

 

KarPon avausmaalista ei ennättänyt kulua kuin kolme minuuttia, kun Antti Talvitie pääsi harhauttamaan keskuspakin ja siirtämään tarkasti pelivälineen verkonporukoille. Peli oli 2-0.

Ottelu jatkui Karhulan Poikien hallinnalla ja 35 peliminuutilla Antti Talvitie oli jälleen asialla ja illan kolmas osuma oli erittäin taitavasti viimeistelty.

 

KarPo siirtyi puoliajalle tukevasti 3-0 johdossa.

 

Toinen puoliaika sujui tasaisemmissa merkeissä ja vierasjoukkue pääsi enemmän peliin mukaan kotijoukkueen tuudittautuessa mukavaan johtoasemaansa.

Kuin varkain vieraat saivat nopeasti kahden minuutin sisällä kaksi loistavasti pelattua maalia aikaiseksi ja 52 minuutin pelin jälkeen ottelu oli yht'äkkiä KarPon kannalta uhkaavasti 3-2.

Vierasjoukkue sai myös useita muita tilanteita, mutta maalinsuulla Sakarias Söderholm oli hereillä.

 

Tämän ”mustan hetken” jälkeen päävalmentaja Lasse Jaakkola reagoi välittömästi kentän tapahtumiin ja muutti taktiikkaa enemmän puolustusvoittoisemmaksi. Tämä vastaiskutaktiikka tuottikin tulosta, ja vierasjoukkueen hakiessa vimmatusti tasoitusta, pääsi vasemman laidan puolustaja Atte Kuvaja syöttämään tarkan keskityksen maalille, josta Jarno Ström pääsi pukkaamaan komeasti KarPon 4-2 johtoon.

 

Maalin jälkeen KarPo vetäytyi puolustamaan johtoaan, mutta vierasjoukkue ei luovuttanut.

Kovan yrityksen päätteeksi vieraat palkittiin kavennusmaalilla 88 minuutilla, vaikkakin ennen maalia KarPon jämäkkä keskuspuolustaja Ville Mänttäri loukkaantui pahanoloisesti ja tuomari ei jostain syystä katsonut tilannetta rikkeen arvoiseksi ja antoi pelin jatkua, vaikka pelaaja makasi tuskissaan nurmen pinnassa.

 

Viimeiset minuutit KarPo yritti pitää palloa ja kuluttaa viimeiset minuutit pois ja tämä onnistuikin Karhulan Poikien ottaessa todella hikisen urakan päätteeksi hienot kolme pistettä.

Ottelu oli erittäin viihdyttävä ja varmasti tähän saakka kauden paras peli KarPolta. Joukkue pelasi hyvin yhteen ja pakka pysyi tiiviisti kasassa jokaisella osa-alueella. Voimmekin siis todeta, että eteenpäin ollaan menty ja pikku hiljaa valmentajan opit alkavat mennä perille.

 

MyPa FC antoi kovan vastuksen ja varsinkin vieraiden maalivahti esitti monia upeita torjuntoja.

Ottelun nuorella päätuomarilla pysyi homma loppujen lopuksi hyvin hallinnassa ja kummatkin joukkueet saivat pelata suhteellisen kovaa.

 

Seuraavaksi Karhulan Pojat ovat tulessa tiistaina 25.6, kun vastaan Katajaisten kentällä asettuu ViSa.

 

KARHULAN POJAT – VIROLAHDEN SAMPO  5 – 2 (3-1)

 

 

Karhulan Pojat jatkoivat hyviä otteita kotinurmellaan, kun polttavan helteen siivittelemänä Virolahden Sampo saapui Karpolaisten vieraaksi.

Nuori ja kovakuntoinen Virolahden joukkue aloitti hurjalla sykkeellä ottelun, mutta hyökkäysvimma kostautui heti neljännellä peliminuutilla kotijoukkueen nopeaan vastaiskumaaliin, kun nopea Tuomas Hammarberg pääsi nousemaan oikealta laidalta ylös ja keskitti tarkan keskityksen suoraan Jarno Strömmille, joka siirsi päällään pelivälineen upeasti maaliin yli Visa-vahdin.

ViSa ei kuitenkaan lannistunut, vaan lisäsi vauhtia ja 17. minuutilla vieraat tekivät tasoituksen rangaistusalueen ruuhkan keskeltä. Peli oli 1-1.

Ottelu jatkui tämän jälkeen hyvin tasaisena, KarPon kuitenkin hyökäten aktiivisemmin. Tämä aktiivisuus palkittiinkin ehkäpä hieman onnekkaastikin, kun Ville Mänttärin roikkupalloon vastustajan maalinsuulla ennätti Jani Piirainen ensimmäisenä ja peli oli 2-1 Karhulan Pojille.

Kotijoukkue sai lisää virtaa johtomaalista ja ei kulunut kuin viisi minuuttia ja pallo oli jälleen Visan maalissa. Tällä kertaa Atte Kuvaja pääsi vasemmalta laidalta läpi ja syötti Mikko Konttiselle, jonka kauden ensimmäinen maali kolahti loistavasti pään kautta verkonperukoille.

Karhulan Pojat olivat siis siirtyneet reilussa 20 minuutissa 3-1 johtoon.

Toiselle puoliajalla vetäydyttiin Karpon tukevassa johdossa ja päävalmentaja Jaakkola ripitti pelaajia pelaamaan seuraavankin puoliajan tarkasti ja hyvin puolustaen.

Toista puoliaikaa ehti vanheta noin viisi minuuttia, kun kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku, jota vetämään asettui Lauri Rautiainen. Lauri tälläsi pallon voimalla oikeaan yläkulmaan ja Karpo siirtyi 4-1 johtoon.

Heti rangaistuspotkun jälkeen ViSa alkoi painostamaan ja hakemaan raivolla kavennusta. KarPo sortui tässä vaiheessa juuri valmentajankin varoittelemaan löysäilyyn, joka kostautui 53 minuutilla ViSan tekemään maaliin.  Peli oli hetkessä tilanteessa 4-2.

Karhulan Pojat ottivat opiksi kavennusmaalista ja palloa ryhdyttiin pitämään enemmän ja hienon keskikentänkuvion päätteeksi Lauri Rautiainen pelattiin vapaasti ja Laten illan toinen osuma upposi komeasti 85 minuutilla ViSan maalivahdin jalkojen välistä. Hyökkäyksen käynnisti upeita otteita puolustuksen oikealla laidalla koko kauden esittänyt Jussi Montonen.

Karhulan Pojat olivat siirtyneet 5-2 johtoon ja tämän jälkeen maaleja ei enää nähty.

Ottelu oli kaikin puolin viihdyttävä ja varsinkin ViSan nuorelle ja taitavalle joukkueelle pitää antaa tunnustusta hyvästä pelistä.

Päävalmentaja Lasse Jaakkola oli ansaitusti iloinen lopputuloksesta, sillä joukkue on alkanut parantaa peli peliltä ja hitsautunut paremmin yhteen, kuin mitä se oli kauden alussa.

Hallitus kiittää Jaakkolaa siitä isosta panoksesta minkä Lasse on joukkueen eteen nähnyt.

 

 

FC SuSi – KarPo: 4-4 (2-4)

 

Loistavasti Katajaisten kotikentällään kaksi suurinumeroista kotivoittoa tahkonnut Karhulan Pojat olivat tällä kertaa vierasjoukkueen roolissa kotinurmellaan, kun Sunilan Sisu asettui vastaan kesäisenä torstai-iltana.

KarPo joutui peliin hieman siipirikkoisena, kun moni tärkeä pelaaja oli sivussa loukkaantumisten ja työkiireiden takia. Suurin takaisku saatiin pelipäivän aamuna, kun luottopakki Jussi Montonen joutui sivuun yllättäen ja joukkueen päävalmentaja Lasse Jaakkola joutui muuttamaan pelipaikkoja uusiksi ja ehkäpä hieman myös taktiikkaa.

 

Ottelu alkoi KarPon kannalta loistavasti, kun Antti Talvitie pääsi tälläämään lähietäisyydeltä maalin, kun peliä oli pelattu vasta kolme minuuttia. Sunilan pelaajat eivät kuitenkaan jääneet toimettomaksi, vaan pääsivät samaan tapaan käyttämään puolustuksen harhasyöttöä hyödykseen ja tasoittamaan ottelun 8 minuutilla.

 

 

Karhulan Pojat jatkoivat kuitenkin tasoituksesta huolimatta pelinrakentelua ja tämän tuloksena KarPolle vihellettiin rangaistuspotku 12 peliminuutilla. Pallon taakse asettui Jarkko Kanervo, joka veti pallon tarkasti verkon perukoille ja vierasjoukkue oli siirtynyt jo toistamiseen johtoon.

 

Kanervon johtomaalista ei ehtinyt kulua kuin viisi minuuttia, kun toisessa päädyssä tapahtui täysin harmittoman tilanteen jälkeen laitapakin typerä virhe ja pallo vietiin jälleen pilkulle. Onnistuneen rangaistuspotkun jälkeen Sunila oli tullut jälleen tasoihin ja peli oli tasan 2-2.

 

 

Tasoituksen jälkeen KarPo sai lisävoimaa typerästä ”lahjamaalista” ja alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä vastustajan kenttäpuoliskolle. 34 minuutin kohdalla tulosta alkoi näkymään, kun Jarno Ström pelasi maalivahdin ulos tilanteesta ja epäitsekkäästi syötti pallon Antti Talvitielle, jolla oli helppo työ laukoa pallo lähes tyhjään maaliin ja viedä KarPo 2-3 johtoon.

 

Johtomaalin huumassa vierasjoukkue hyökkäsi täysin rinnoin ja Antti Talvitie viimeisteli lähes nollakulmasta ilmiömäisen hattutempun ja vei hienosti KarPon tukevaan 2-4 johtoon. Ketsuppipullo oli auennut!

 

 

Toisella puoliajalla nähtiin jälleen se kuuluisa ”musta hetki” KarPon toimesta.

Peliä oli pelattu 65 minuuttia, kun vastustajat saivat jo illan toisen rangaistuspotkunsa paidan repimisestä. KarPon hyvin pelannut veräjänvartija sai näppinsä väliin hienolla reaktiotorjunnalla, mutta KarPolaisten epäonneksi pallo kuitenkin kolahti tolpan kautta sisään ja Sunila oli kaventanut pelin 3-4:jään.

 

Tästä kaksi minuuttia eteenpäin ja laitapakki erehtyi luulemaan hyökkäystilannetta paitsioksi, (jota ei kuitenkaan liputettu) ja Sunilan pelaaja pääsi vapaasti vasemmalta laidalta ohi ja tälläämään voimalla pallon KarPon verkkoon. Peli oli kahden minuutin sisällä kääntynyt 4-4 tilanteeseen.

 

Tästä sisuuntuneena KarPo ryhtyi vimmatusti hakemaan vielä maalia, mutta sitä ei monien loistavien yritysten jälkeen kuitenkaan saatu aikaiseksi ja peli päättyi pistejakoon.

 

Karhulan Poikien päävalmentaja oli syystäkin vihainen, sillä hienon ensimmäisen puoliajan jälkeen ottelun toinen puoliaika oli varsinainen katastrofi. Kahden minuutin sisällä kaksi maalia omaan verkkoon ja tämä ei ollut todellakaan ensimmäinen kerta tällä kaudella. Muutamien pelaajien kohdalla harjoituksista lintsaaminen näkyi ehkä liikaa à pallo poltteli tämän takia jaloissa ja harhasyöttöjen määrä oli valtava. Ehkäpä jokaisen pelaajan kannattaa nyt ottaa itseään niskasta kiinni ja saapua harjoituksiin pitämään pallotuntumaa yllä, ettei vastaavanlaisia pelejä tulisi yhtään enempää.

Tilastot
Kävijät
Arvosana
Arvostele sivusto
Sivustolle on annettu ääniä: 119 kpl.
Kaupalliset tiedotteet