KARHULAN POJAT (KarPo)

Karhulan Pojat on vuonna 2009 perustettu jalkapallojoukkue Kotkasta. Jokaiselta pelaajalta löytyy aiempaa jalkapallotaustaa ja kokemusta myös ylemmistä sarjoista.

Kotisivu

OTTELURAPORTIT 2012 OSA: 2

Torstai 06/09/2012 klo.18:00, Katajaisten kenttä Kotka Sunilan Sisu - KarPo [2-2]

 

Kauden viimeinen ottelu Sunilan Sisuja vastaan pelattiin torstaina varsin syksyisissä tunnelmissa Katajaisten jalkapallopyhätössä.

Ottelua varjostivat muutamat poissaolot, mutta peliin saatiin mukaan neljä vaihtomiestä ja asetelmat vaikuttivat varsin hyviltä.

 

Ennen matsin alkua tiedettiin, että pelistä tulisi erittäin fyysinen ja päävalmentaja Lasse Jaakkola neuvoikin pelaamaan kaikki tilanteet täysillä loppuun saakka kroppaa säästelemättä.

 

Peli alkoi Karhulan Poikien pienoisella painostuksella. Laiturin paikalle siirretty Ilmari Leskinen jakeli hyviä syöttöjä hyökkääjille ja SuSien puolustus saatiinkin puhkottua muutamaan kertaan, mutta viimeistely ei ollut aivan huippuluokkaa.

Jarno Ström pelattiin läpi kun peliä oli pelattu noin 30 minuuttia, mutta hyvä veto kilpistyi liian aikaisin suoraan maalivahtia päin.

 

Juuri ennen toisen puoliajan loppua SuSien keskikenttäpelaaja pääsi yllättämään KarPon maalivahdin kaikkien harmiksi lähes 20 metristä ikävällä roikkupallolla suoraan maalin takaverkkoon. Peli oli SuSille 1-0 ja joukkueet vetäytyivät puoliajalle.

 

Toinen puoliaika käynnistyi erittäin hyvin KarPon kannalta, kun vastustajan puolustaja pelasi kädellään palloa rangaistusalueella ja erittäin hyvin koko pelin tuominnut päätuomari vihelsi rangaistuspotkun Karhulan Pojille. Ennen peliä vetäjäksi nimetty Jarkko Kanervo istui kuitenkin juuri sillä hetkellä vaihtopenkillä ja pallon taakse asettui toinen pelaaja. Tarkka oikeaan kulmaan suuntautunut sijoitus oli kuitenkin ehkäpä liian voimaton ja maalivahti torjui pilkun. Peliä jatkettiin SuSien johtaessa.

 

Ei kulunut aikaakaan, kun toisessa päässä tapahtui lähes vastaavanlainen tilanne. KarPon puolustajan käteen osunut pallo vietiin pilkulle ja SuSien hyökkääjä laukoi voimalla pallon oikeaan yläkulmaan. Maalivahti aavisti hyvin vedon, mutta laukaus oli liian täydellinen torjuttavaksi. Ottelu oli kääntynyt Sunilan 2-0 johtoon.

 

KarPo ei kuitenkaan luovuttanut ja palloa pistettiin liikkeelle entistäkin ärhäkkäämmin. Paine siirtyi pikkuhiljaa Sunilan kenttäpuoliskolle ja kuin vastalauseeksi vastustajan ensimmäiseen maaliin, keskikenttäpelaaja Jussi Montonen pääsi rokottamaan vastustajaa  upealla "putoavalla lehdellä" (lähes 20 metristä) pallon SuSien maalivahdin taakse. KarPo oli kaventanut 2-1:teen.

 

KarPo sai tästä kavennuksesta lisää tuulta purjeisiinsa ja loppukiri oli alkanut.

 

Timo Nurmisen maalipotkusta KarPon ilmatilaa koko kauden hallinnut Jarkko "Jake" Kanervo pääsi jatkamaan pallon päällään hyökkääjäparilleen Mikko Konttiselle, joka hankki tilanteesta kulmapotkun Karhulan Pojille. Ilmari Leskinen antoi kierteisen keskityksen maalin takatolpalle, jonka legendaarinen Mikko "Kona" Konttinen pääsi jatkamaan maaliin. Karhulan Pojat olivat tasoittaneet ja peli oli 2-2.

 

Ottelu jatkui tämän jälkeen tasaisella väännöllä ja kummallakin joukkueella oli hyviä tilanteita. Mm. Jake pääsi jälleen voimakkaalla pääpelillään jatkamaan Antti Talvitien läpiajoon, mutta maalivahdin kanssa nokikkain päätynyt tilanne kilpistyi jälleen vetoon, joka suuntautui kaikkien epäonneksi suoraan maalivahtia päin. Paremmalla tuurilla KarPo olisi saanut kolmannen maalinsa aikaiseksi ja siirtynyt pelissä ensimmäistä kertaa johtoon.

 

Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja ottelu päättyi pistejakoon 2-2. Peli oli erittäin tasainen koko 90 minuutin ajan ja lopputulos kertonee varmasti kaiken oleellisen. Karhulan Pojat kiittävät Sunilan Sisua hyvästä vastuksesta.

Tunnustusta pitää antaa myös kutosdivarin parhaalle tuomarille, eli Saku Metsämuuroselle, jolla pysyi peli hyvin hallinnassa, vaikka vastassa olivatkin tunnetusti kaksi fyysisesti kovimpaa pelanneet joukkueet kutosen etelälohkossa.

 

Summa Summarum. Kausi saatiin tämän pelin myötä hienosti pakettiin ja tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna.

 

Ja vielä hieman statistiikkaa viimeisen pelin jälkeen;

 

Mikko Konttinen voitti kaikkien yllätykseksi KarPon maalipörssin ja pelasi kokonaisuudessaan erittäin hyvän kauden. Tässä on yksi varteen otettava ehdokas, kun joukkueen parasta pelaajaa äänestetään.

 

Eniten maaliin johtaneita syöttöjä kirjattiin Jarkko Kanervolle ja Sakarias Söderholm pelasi eniten nollapelejä maalivahdeista.

 

Vuoden tulokkaan tittelistä kilpailevat hyvin joukkueeseen kotiutuneet nuoremman polven edustajat Leo Norpila ja Toni Koski. Kummastakin tulee olemaan vielä tulevaisuudessa paljon hyötyä joukkueelle.

 

Erityismaininta koko kauden raataneelle puolustuslinjalle; Juha Reihelle, Timo "Poku" Nurmiselle ja Topi Parkolle. Uskomattomat minuutit alla ja hienoa taistelua pelistä toiseen. Vanhat herrat jaksavat taistella vuodesta toiseen TÄYSILLÄ!

 

Kauden hienoimmasta maalista kilpailee KarPon luottopakki Juha Reihe, jonka uskomaton veto lähes puolesta kentästä kelpaisi vaikka urheiluruutuunkin ;) Jussi Montosen "putoava lehti" SuSia vastaan ei jäänyt yhtään huonommaksi.

 

Tunnustusta pitää tietysti antaa koko joukkueelle, sillä jalkapallo on joukkuepeli ja ilman teitä arvoisat KarPolaiset Karhulan kaupungin osa jäisi monta hienoa jalkapallokokemusta köyhemmäksi. Up the Bears!

 

Karhulan Pojat vetäytyvät tästä päivämäärästä alkaen ansaitulle kahden viikon lomalle, jonka jälkeen aloitetaan talvikauden harjoitukset ja valmistautuminen vuoteen 2013. Hikeä ja kyyneleitä on luvassa armottomien juoksutreenien ja kuntosaliharjoittelun muodossa unohtamatta pallollisia harjoituksia Ruonalan hallissa.

 

Karhulan Pojat kiittävät kaikkia yhteistyökumppaneita ja kannattajia kaudesta 2012.

 

Post Srictum.

Maalitykki Mikko Konttinen jakaa Hovinsaaren ympäristötalolla nimikirjoituksia 8.9 kello 14:00 alkaen. Varautukaa ruuhkiin ja kirkuviin teinityttöihin. Päätämme raportointimme tähän.

 

KarPon hallitus

 

Tilastot
Kävijät
Arvosana
Arvostele sivusto
Sivustolle on annettu ääniä: 119 kpl.
Kaupalliset tiedotteet