KARHULAN POJAT (KarPo)

Karhulan Pojat on vuonna 2009 perustettu jalkapallojoukkue Kotkasta. Jokaiselta pelaajalta löytyy aiempaa jalkapallotaustaa ja kokemusta myös ylemmistä sarjoista.

Kotisivu

OTTELURAPORTIT 2012

Tiistai 08/05/2012 klo. 20:30 Ruonalan halli, Kotka  KarPo - PeKA/2 [3-1]

Miesten kutosen Etelä-lohkon avauspeliksi muodostui tiukka paikalliskampailu, kun Karhulan Poikien vastustajaksi asettui Ruonalan urheiluhallissa PeKa2:nen.
Otteluun lähdettiin uudella ryhmityksellä 3-5-2, joka osoittautui erinomaiseksi taktikoinniksi valmennusjohdolto.

KarPo hallitsi keskikenttää suvereenisti ja KarPon pelimoottori Lauri "Late" Rautiainen järjesteli yhden Karhulan Poikien näyttävimmistä maaleista jo muutaman minuutin pelin jälkeen.
Pallo vietiin nopeilla lyhytsyötöillä kulmalipun tuntumaan, josta Late nosti tarkan keskityksen Ville Mänttärille, joka puski hallitun oikeaoppisesti pallon vastustajan vasempaan alanurkkaan.
Peli-Karhujen maalivahdilla ei ollut mitään sanottavaa salamannopeata hyökkäystä vastaan ja peli oli 0-1 KarPolle.

Peli-Karhut eivät kuitenkaan masentuneet avausmaalista, vaan hetkeä myöhemmin kulmapotkun jälkitilanteesta Peli-Karhut tulivat tasoihin ja peli oli tasan 1-1.
Erikoistilannepelaaminen oli vielä näin kauden alkuvaiheessa hieman hakusessa ja kulmapotkussa miesvartiointi unohtui hetkeksi PeKan rokottaessa välittömästi KarPon nukahduksen.

Erikoistilanteilla oli suuri rooli myös pelin seuraavissa tapahtumissa.

Karhulan Pojat saivat vapaapotkun 16-rajan tuntumasta ja KarPon ensimmäisen maalin järjestänyt Lauri Rautiainen (man of the match)
asettui pallon taakse vetäen upean kierteisen vedon Pekan vahdin taakse. Peli oli 1-2.

Ensimmäinen puoliaika oli pienoista KarPon hallintaa ja pallo liikkui nätisti koko kentän leveydellä. Karhulan Poikien mallikkaasti pelannut puolustuslinja koki kuitenkin kovia
pallon osuessa puolustajan käteen aivan rangaistusalueen rajamailla. Tuomari halusi kuitenkin puhaltaa harmittomalta näyttäneestä tilanteesta rangaistuspotkun PeKan hyväksi
ja vetäjäksi juoksi kaikkien yllätykseksi Peli-Karhujen maalivahti. Veto olikin sitten aivan omaa luokkaansa ja laukaus meni monta metriä maalista ohi Karhulan Poikien hengähtäessä helpotuksesta.
Tämä taisi olla viimeinen niitti PeKan nuorelle joukkueelle ja kentän tapahtumista päätellen henkinen kantti romahti epäonnistumisen jälkeen.
KarPo sai taas vastapainoksi tapahtumista lisää itseluottamusta
ja varsinkin yllättäen maalille palannut Sakarias "viikset" Söderholm esitti paraatitorjuntoja, vaikka olkapääleikkauksesta ei ollut kulunut kovinkaan pitkä aika.

Viimeisen niitin Pekan arkkuun viimeisteli yhden parhaimmista peleistään pelanneen Ilmari "Imppu" Leskisen pystysyötöstä Ati Kiymci nopealla alanurkkavedolla
ja ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne oli ansaitusti KarPolle 1-3.

Toinen puoliaika olikin sitten pelkkää kosmetiikkaa. Joukkue taisteli jokaisesta pallosta kapteeni Timo "Poku" Nurmisen johdolla ja pelaajia kierrätettiin sopivassa suhteessa vaihtopenkiltä.
Virtaa riitti katkaisemaan Pekan hyökkäykset jo ennen puoliviivaa ja jokainen KarPolainen laittoi itsensä likoon voiton puolesta.
Peli menikin Pekan osalta nopeasti pelkäksi pallon roiskimiseksi ja KarPolla oli muutama hieno tilaisuus kasvattaa johtoaan suuremmaksi, mutta onni ei ollut tällä kertaa mukana.
Peli oli kauden avausmatsiksi erittäin onnistunut ja varoitustilejäkään ei saatu avatuksi, vaikka kyseessä oli kuumaakin kuumempi paikalliskamppailu.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavaksi vieraspelillä Purha/2:sta vastaan.
Mielenkiinnolla jäämme odottamaan valmennusjohdon seuraavaa taktiikkapalaveria ja sitä, jatkaako loistavasti pelannut Sakke vielä maalilla + jatkuuko Villen upea maaliputki.
 

Torstaina 17/05/2012 klo. 18:30 Inkeroisten urheilukenttä, Kouvola  Purha/2 - KarPo [0-1]

 

Miesten kuutosdivisioonan Etelälohkossa pelattiin kärkikamppailu, kun Karhulan Pojat matkustivat Purhan kakkosjoukkueen vieraiksi Inkeroisten urheilukentälle Kouvolaan.

 

Karhulan Poikien pelaajat saapuivat paikalle Inkeroisiin jo hyvissä ajoin ja tummat pilvet taivaalla enteilivät hyvin vetistä matsia ja juuri ennen alkuvihellystä taivas repesi ja kaatosade toivotti KarPon tervetulleeksi pelaamaan todellista vesipalloa Purhan vihreälle verannalle.

 

Otteluun lähdettiin samalla taktiikalla kuin kauden avauksessa Pelikarhuja vastaan, eli keskikenttä yritettiin saada hallintaan viiden miehen voimin puolustuksen pelatessa kolmella pelaajalla.

 

Peli alkoi lievällä Purhan painostuksella ja loistavan ottelun KarPon maalilla pelanneen Sakarias Söderholmin torjuntoja tarvittiin jo heti ensimmäisillä peliminuuteilla.

 

Jo tässä vaiheessa oli selvää, että keskikentän moottorin Lauri Rautiaisen puuttuminen oli todella iso kolaus KarPon pelinrakentelulle.

 

Purhan nuori ja nopea joukkue oli vahvistettu muutamalla edustusjoukkueen pelaajalla, kuten kauden ensimmäisessä pelissä PeliKarhutkin, mutta tämä ei antanut haitata Karhulan Poikien kokenutta vanhaa kaartia. Purhan hyökkäykset yritettiin kuolettaa jo ennen puoliviivaa, jotta liukkaalla kentällä vetopaikat jäisivät mahdollisimman minimiin.

 

Purha pyöritti avausjaksolla peliä lähes koko 45 minuuttia, mutta Karhulan Poikien vastaiskut olivat todella vaarallisia Purhan hyvin pelanneelle puolustukselle. Puolen tunnin pelin jälkeen oikea laitahyökkääjä Ville Mänttäri pelattiin läpi nokittain maalivahdin kanssa, mutta Purhan ”man of the match” (edustusjoukkueenkin) maalivahti venyi ilmiömäiseen haamutorjuntaan poimiessa Villen hyvän vedon kuin isommissa liigoissa konsanaan. Ensimmäisen puoliajan lopussa Jarkko Kanervo pääsi vielä siirtämään harmittomalta näyttäneestä tilanteesta pallon Ilmari Leskiselle boxin sisälle, mutta Impun tarkan laukauksen tielle ennätti Purhan maalivahti vetäen jälleen pidemmän korren ”yksi vastaan yksi tilanteessa”.

 

Toiselle puoliajalle mentiin pelitaulun näyttäessä 0-0 ja sade sen kuin yltyi tehden pelipinnan todella liukkaaksi.

 

Purhan nuori joukkue alkoi hieman turhautumaan saamattomuuteensa ja vaikka peliä pyörittivätkin, niin tulosta ei syntynyt millään.

 

Karhulan Poikien puolustus siivosi kerta toisensa jälkeen pallot pois alakerrasta ja Ilmari Leskinen rauhoitti hyvin peliä keskikentällä pitäessään palloa niin pitkään, että Purha joutui rikkomaan kerta toisensa jälkeen. Muutenkin Purhan nuoret pelaajat pelasivat hieman sikamaista peliä ja tuomari yritti tehdä kaikkensa ottelun rauhoittamiseksi.

 

Myös Purhan joukkueenjohto alkoi hieman lämpenemään, vaikka kylmää vettä tulikin koko ajan taivaalta.

 

Pelin 77 minuutilla alkoi sitten tapahtumaan positiivisia asioita KarPon kannalta.

 

Karhulan Pojat saivat loistavasta paikasta Purhan kenttäpuoliskolta sivurajaheiton ja Ilmari Leskisen yleisurheilutaustoilla varustetut heittokädet sinkosivat tarkasti pallon suoraan hyökkääjä Jake Kanervon päähän, joka pääsi jatkamaan Purhan pakkien repimisistä huolimatta pallon boxin sisälle ja kuin varkain pallo tipahti suoraan Iiro ”Igi” Alastalon eteen, josta Igillä oli helppo työ kiskaista pallo voimalla maalin oikeaan takakulmaan ja peli oli 0-1 KarPolle! (Maali oli Iirolle jo kauden toinen, sillä pre-seasonilla Iiro onnistui myös hienolla laukauksella Susia vastaan).

 

Tämän jälkeen KarPo vetäytyikin puolustuskannalle ja toinen hyökkääjistä otettiin pois, jotta puolustukselle tulisi enemmän apuja. Viimeinen viisitoistaminuuttinen ei ollut mitään kaunista peliä KarPon toimesta, mutta kaatosateessa taisteleva joukkue teki kaikkensa, että oma maali pysyisi puhtaana ja jokainen pelaaja antoi kaikkensa kolmen pisteen puolesta.

 

Taistelu palkittiin kun tuomari vihelsi kolmen minuutin lisäajan jälkeen pelin  viimein päättyneeksi ja Karhulan Pojat poistuivat onnellisina voittajina kentältä.

 

Peli oli kokonaisuudessaan Purhan hallintaa, mutta Karhulan Pojat loivat silti parhaimmat maalipaikat.

 

Uskomattoman pelin pelannut vastustajan maalivahti pelasti ainakin kaksi ”varmaa” maalia ja Purha olisi voinut hyvinkin hävitä paljon rumemmilla lukemilla kuin 0-1 tulos antaa ymmärtää.

 

Karhulan Poikien puolustukselle täytyy nostaa hattua, sillä kolmikko Reihe, Nurminen, Parkko olivat todellisella pelipäällä ja varmoin ottein torjunut Sakke vielä viimeisenä lenkkinä maalinsuulla.

 

Tästä on edelleen hyvä jatkaa kotipelillä STK:ta vastaan 22.05. kello 20:30 Ruonalan hallilla.

 

Tiistaina 22/05/2012 klo: 20:30 Ruonalan urheiluhalli, Kotka  KarPo - STK [0-6]

 

Kauden kahdesta ensimmäisestä täydet pisteet hoitanut kotijoukkue lähti intoa puhkuen tähän otteluun olihan porukka sentään niputtanut kauden ennakkoon ehkä kaksi kovinta joukkuetta, joten tämän pelin pitäisi olla helposti hoideltavissa. Vaan kuinkas siinä kävikään :)Matsin ensi metreiltä lähtien oli selvää ettei KarPon liike riittänyt alkuunkaan. Koko joukkue esiintyi flegmaattisesti, palloja ei haluttu omilta eikä naapureilta, eikä kaksinkamppailuissa pärjätty edes vähää alusta. Niinpä ei liene yllätys että vieraamme Haminasta laittoi ensimmäisen kerran palloa verkkoon jo aika pian aloituspotkun jälkeen. Totutusti meikäläiset syttyvät edes hieman sen jälkeen kun ollaan takaa-ajo asemassa, mutta tällä kertaa edes se ei auttanut vaan SKT kuritti kotijoukkuetta kohta jo uudestaan ja se oli aivan liikaa KarPon psyykkeelle. Jostain syystä kasetti ei kestänyt meikäläisillä ollenkaan, vaan joka asiasta alettiin haastamaan riitaa vastustajan, tuomarin ja jopa omien pelaajien kanssa ja kun meikäläiset keskittyivät käytännössä vain narisemaan niin vieraat pelasivat sillä välin futista ja veivät meikäläisiä aivan mennen tullen. Punaisen kortin tuloon, ei Karpolla sitten kestänytkään, kuin reilu puolituntia.Tokalle puolikkaalle saatiin jo hieman itsekuria porukkaan ja turvat pysyivät tukossa ihan kiitettävästi, mutta liikettä se ei toki lisännyt pätkääkään. Tästä kertoneekin karua tarinaansa se, että ainuttakaan paikkaa meillä ei parin erikoistilanteen lisäksi SKT:n maalilla ollut koko ottelun aikana. Tilannetta ei liiemmin helpottanut edes Atillan ottama aivan turhanpäiväinen punainen kortti jonka jälkeen edes vieraiden perässä juokseminen ei onnistunut kunnolla, vaan SKT meni menojaan nakuttamalla taululle 0-6 peijaislukemat ja hyvässä lennossa ollut KarPon itseluottamus pudotettiin tylysti takaisin maan pinnalle. Karhulan Poiken käteen jäi ottelusta  tukku keltaisia kortteja ja kaksi punaista.


 

30.5 sitten FC Etapon kaatoon jospa siellä sitten KarPonkin kantti kestäisi taas hivenen paremmin.

 

 

 

 Torstaina 30/05/2012 klo. 19:30 Katajaisten kenttä, Kotka  FC Etapo - KarPo [3-1]

 

Tappiollisen STK -pelin jälkeen kaksi suoraa punaista korttia saaneet pelaajat puuttuivat kokoonpanosta ja loukkaantuneiksi oli ilmoitettu Karhulan Pojilta kaksi pelaajaa. Muiden poissaolojen takia kokoonpanosta puuttui yhteensä kahdeksan pelaajaa, joten KarPo joutui aloittamaan ottelun vain kolmella vaihtomiehellä, kun FC Etapon vaihtopenkillä istui täysi miehitys ja KoResta siirtyneet 3-divarivahvistukset suoraan avauksessa.

 

Ottelu alkoi FC Etapon hallinnalla ja KarPolla oli pakka hieman sekaisin uuden ryhmityksen kanssa. Alkutahdit saneli kotijoukkue ja  FC Etapo pääsikin lyömään ensimmäisellä puoliajalle taululle jo 2-0 lukemat. Kummatkin maalit tulivat varsin helponoloisesti pallon pomppiessa hieman tuurillakin Etapon hyökkääjille puolustuslinjan välistä. Peliryhmitys oli tässä vaiheessa 4-5-1.

Toinen puoliaika ei sekään alkanut kovinkaan hyvin Karhulan Poikien kannalta, kun Etapo sai loistavasta paikasta 16-rajan tuntumasta vapaapotkun, joka upposi sisään muurin oikealta puolelta suoraan keskelle maalia. KarPo ei kuitenkaan lannistunut, vaan peliryhmitystä muutettiin kahden kärjen taktiikaksi (4-4-2) ja KarPo onnistui luomaan painetta "aikaa pelaavan" Etapon maalille ja sinnikkyys palkittiin Jussi Montosen hienolla roikkupallolla vasempaan alanurkkaan 15 minuuttia ennen loppua.

 

Viimeinen 20 minuuttia oli selvää Karhulan Poikien hallintaa ja tilanteita luotiin kerta toisensa perään Etapon maalille. Pallo kävi muutaman kerran ylärimassa ja loistavia keskityksiä saatiin aikaiseksi boxin sisälle, mutta kotijoukkue kesti vyörytyksen laskeutuessaan puolustamaan lähes koko joukkueen voimin panostaen vastahyökkäyksiin. 

FC Etapon ajanpeluu tuotti tulosta ottelun päättyessä lopulta 3-1 kotijoukkueelle.

 

Vaikka tulos ei hirveästi mairittelekkaan Karhulan Poikia, niin silti ottelusta löydettiin paljon hyvääkin ja seuraavassa kohtaamisessa ollaan varmasti tasaväkisempiä ja enemmän motivoituneimpia.

 

Tiistai 12/06/2012 klo. 19:30, Katajaisten kenttä Kotka  KarPo - HiHi [2-1]

 

Tehottoman EtaPo -pelin jälkeen Karhulan Pojat saivat lisää huonoja uutisia, kun kävi ilmi, että seuraavasta kutosdivisoonan etelälohkon kärkikampailun pelistä tulisi KarPolta puuttumaan keskikentältä ja hyökkäyksestä yhteensä kolme avauksen tärkeää pelaajaa. Lisäksi puolustuksesta puuttui aiemmin olkapäänsä loukannut Mikko Konttinen ja pelikieltoja kärsivät kaksi pelaajaa.

Yhteensä pelaajia puuttui siis seitsemän kappaletta, joista jokainen oli tärkeä pelaaja KarPon kannalta. Tilannetta onneksi tasoitti se, että myös HiHiltä näytti puuttuvan pelaajia.

 

Onneksi sairastuvalta saatiin myös positiivisia uutisia, kun koko kauden sivussa ollut Antti Turkia saatiin takaisin miesvahvuuteen. Peliin lähdettiin samalla ryhmityksellä, kuin voittoisissa peleissä PeKa2:sta ja Purha2:sta vastaan. Oli selvää, että KarPo tarvitsisi kahta puhdasta hyökkääjää ja näin ollen laitureillekkin jäisi enemmän tilaa nousta tukemaan hyökkäyksiä, sekä auttaa enemmän puolustusta. Ryhmitys oli siis tavallaan mallia 3-1-4-2, jossa keskikentän keskustassa olivat sekä hyökkäävä, että puolustava keskikenttäpelaaja.

 

---------------Söderholm (mv)------------

--Reihe-------Nurminen-----Parkko--

--------------------Koski--------------------

Leinonen--Montonen--Ström--Piirainen

------------Kanervo----Norpila------------

 

Peli alkoi unelma-alulla, kun heti ensimmäisten minuuttien aikana Karhulan Pojat pääsivät vyörymään Hirvelän Hirvien maalinedustalle useita kertoja. Peliä oli pelattu 8 minuuttia, kun oikean laidan laituri Toni Leinonen antoi vapauttavan syötön hyökkääjä Jarkko Kanervolle, joka pääsi harhauttamaan HiHin laitapakin ja keskittämään pallon maalinsuulle Leo Norpilalle, joka pääsi potkaisemaan pelivälineen maaliin. 1-0 Karpolle!

 

Hirvelän Hirvet eivät ehtineet toipua tästä shokkialusta, kun KarPo pääsi heiluttamaan maaliverkkoja jo toistamiseen. Oikean laidan laitapakki Juha Reihe nousi pallon kanssa yli keskiviivan ja täräytti komealla kanuunalla pallon HiHin vahdin selän taakse yli 40 metristä. Yksi kaikkien aikojen upeimmista Karhulan Poikien maalista. Peli oli 2-0, 12 minuutin jälkeen.

 

Tämän jälkeen KarPo jatkoi vielä hyökkäysvoittoista pelaamistaan, mutta se ei tuottanut enempää tulosta. Tauolle lähdettiin 2-0 johtoasemasta. Tauon jälkeen HiHi pääsi paremmin pelin juonesta kiinni, ja Hirvien isokokoiset hyökkääjät saivatkin muutaman vaarallisen tilanteen aikaiseksi, mutta Sakarias Söderholm maalinsuulla ja puolustuksen "sydän" Timo "Poku" Nurminen kestivät loistavasti pelanneiden laitapakkien avustuksella nuo hyökkäykset.

 

KarPon epäonneksi toisen puoliajan keskivaiheilla Hirvelän Hirvet saivat kulmapotkun, joka kostautui ikävällä tavalla KarPon pelaajien uinahdettua hetkeksi ja pallon pomppiessa tuurilla oman pelaajan polven kautta maaliin. Maali antoi lisäpontta HiHille ja KarPon aluksi helpolta näyttänyt ottelu muodostuikin aikamoiseksi taisteluksi HiHin painostaessa koko viimeisen vartin.

 

KarPollakin oli sentään useampikin maalipaikka myös toisella puoliajalla, mutta onni ei ollut matkassa näissä tilanteissa. Karhulan Poikien isoviiksinen maalivahti sai tehdä loppuminuutteihin saakka töitä ja mukaan mahtui myös yksi todellinen haamupelastus, jota ilman pisteet olisi tasattu Karhulalaisten epäonneksi.

 

Peli päättyi lopulta 2-1 KarPolle, mutta lienee selvää, että seuraava ottelu HiHi:ä vastaan Hirvien kotikentällä tulisi olemaan paljon kovempi.

 

Seuraavaksi KarPo kohtaa Atomit Loviisassa 21.6.

 

 

Torstaina 21/06/2012 klo. 19:30, Loviisan keskuskenttä, Loviisa  Atomit - KarPo [3-0]

 

Juhannusaattoa edeltävänä päivänä Karhulan Pojat matkustivat hieman vajaamiehisinä Loviisaan Atomien vieraaksi.

Juhannuskiireiden takia KarPolta puuttui useita pelaajia ja loppujen lopuksi mukaan saatiin vain 14 KarPolaista.

Onneksi kotijoukkueella oli samansuuntaisia ongelmia ja peliin lähdettiin suhteellisen tasaväkisin asetelmin.

Avauskokoonpano ja peliryhmitys:

---------------Söderholm (mv)------------

--Konttinen----Nurminen-----Parkko--

--------------------Koski---------------------

Ström----Leskinen---Mänttäri---Talvitie

------------Kanervo----Norpila------------

 

Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut mitään ihmeitä ja peli oli tasaväkistä taistelua molemmin puolin. Karhulan Pojat saivat tosin yhden maalin aikaiseksi, mutta jostain syystä tuomari hylkäsi selvältä näyttäneen maalin ja vierasjoukkueen ei auttanut muuta kuin ihmetellä tuomarin ratkaisua. (Pelin jälkeen päätuomari myönsi, että maalin hylkääminen oli virhe).

Maalin hylkäämisen johdosta osa KarPon pelaajista turhautui ja tilannetta ei auttanut sekään, että heti toisen puoliajan alkuminuuteilla tuomari teki illan toisen virheensä ja tuomitsi Loviisan Atomeille rangaistuspotkun Atomien todella räikeän filmauksen päätteeksi. Atomit saivat pallon pilkulta sisään ja peli oli 1-0.

Karhulan Poikien viimeinen naula arkkuun oli Atomeille tuomittu vapaapotku (16-rajan läheisyydestä), joka lipui helponoloisesti muurin oikealta puolelta maalin takakulmaan. Peli oli 2-0 ja turhautuminen näkyi pelaajien otteissa. Pelin loppuhetkillä Atomit tekivät vielä kolmannen maalinsa vierasjoukkueen hyökätessä melkein koko kalustollaan ja ottelu päättyi lopulta kuuman kesäillan päätteeksi 3-0.

 

 

Tiistai 26/06/2012 klo. 19:30, Katajaisten kenttä Kotka  KarPo - Sunilan Sisu [1-0]

 

Heti Juhannuksen jälkeen Karhulan jalkapalloväkeä hemmoteltiin kuumaakin kuumemmalla paikalliskamppailulla Karhulan Poikien kohdatessa Sunilan Sisun. Ottelun tunnelmaa nostatti vielä entisestään SuSissa palloilevat kolme entistä "KarPolaista" ja oli selvää jo ennen ottelunalkua, että luvassa oli kovaa taistelua koko 90 minuutin ajan.

 

Avauskokoonpano ja peliryhmitys:

 

---------------Söderholm (mv)------------

--Jaakkola----Nurminen-----Parkko--

--------------------Koski--------------------

Leinonen--Leskinen---Ström--Piirainen

------------Kanervo----Turkia------------

 

Ottelu alkoi Karhulan Poikien painostuksella ja heti alkuminuuteista lähtien kotijoukkue sai monta hyvää maalintekotilannetta aikaiseksi. Hyökkäyksessä aloittaneet Turkia ja Kanervo saivat paljon apuja laitureilta ja eritoten keskikentän hyökkäävässä roolissa upeasti pelanneelta Strömmiltä. KarPo loi kerta toisensa jälkeen hyviä tilanteita maalinsuulle, mutta onni ei ollut matkassa ja tauolle lähdettiin 0-0 tuloksessa.

 

Toinen puoliaika alkoi KarPon kannalta erinomaisesti, kun heti alkuminuuteilla KarPo sai loistavasta paikasta 16-rajan tuntumasta vapaapotkun. Pallon taakse asettui KarPon pelintekijä Ilmari "Imppu" Leskinen ja Impun loistava kierteinen veto kolahti maalin yläristikkoon, josta se kimposi suoraan Antti Turkian päähän ja Turkialla oli helppo työ puskea pallo tyhjään maalin. Peli oli 1-0 KarPolle!

Maalin jälkeen Sunilan Sisu alkoi epätoivoisesti nostamaan linjojaan ylöspäin ja joukkue saikin muutaman vaarallisen tilanteen aikaiseksi KarPon maalille. Onneksi KarPon onnenviiksinen maalivahti Sakarias Söderholm oli mies paikallaan ja napsi varmasti ilkeät pomppupallot hyppysiinsä.

SuSien hyökkäysvimma loi enemmän tilaa kotijoukkueen hyökkäykselle ja laitapelaajat saivatkin aikaiseksi hyviä keskityksiä maalinsuulle, josta SuSien maalivahti sai ihmeenkaupalla torjuttua mm. Norpilan ja Jaakkolan maalintekoyritykset. Ilmari Leskisen pitkät sivurajaheitot loivat myös monta vaarallista tilannetta SuSien puolustuspäähän ja Jake Kanervon pusku Impun loistavasta heitosta lipui vain muutaman sentin ohi maalin takatolpan.

Sunila painosti viimeisen kymmenen minuuttia vimmatusti, mutta KarPon nippu pysyi kapteeni Nurmisen johdolla kasassa ja erittäin fyysisesti kova ottelu päättyi lopulta 1-0.

Karhulan Pojat vetäytyvät pienelle kesätauolle ja seuraava potkupallo-ottelu pelataan PeliKarhuja vastaan 18.7 keskiviikkona Metsolan urheilukentällä kello 20:00 alkaen.

 

 

 

Tiistaina 18/07/2012 klo. 20:00 Metsolan urheilukenttä, Kotka  PeKa/2 - KarPo [2-2]

 

Karhulan Pojat palasivat kesätauolta, mutta osa miehistöstä jäi kuitenkin vielä lomanviettoon ja PeliKarhujen kakkosjoukkueen vieraaksi matkasi vain 14 pelaajaa.

 

Ottelu alkoi tummien pilvien synkentämän Metsolan urheilukentän vihreällä nurmella varsin aurinkoisesti Karpon kannalta, kun 10 minuutin pelin jälkeen Ilmari Leskisen vapaapotkun jälkitilanteesta Lasse pääsi ujuttamaan jalkansa flipperipalloon, josta peliväline kimposi Toni Koskelle, joka pääsi tuikkaamaan KarPon 1-0 johtoon.

 

Ei mennyt aikaakaan, kun jälleen tapahtui PeKan päädyssä. Hyvin samantyylisen flipperipallon jälkeen Jarno Ström pääsi vetämään maalinedussumpusta KarPon jo 2-0 johtoon. KarPo innostui maalien jälkeen nostamaan linjojaan rohkeasti ylöspäin ja hyökkäysvimma kostautuikin juuri ennen puoliaikaa varsin ikävällä tavalla, kun PeKan hyökkääjä pääsi läpiajoon ja kavensi ottelun numeroihin 2-1.

 

Toiselle puoliajalle mentiin KarPon johtoasemissa, mutta ottelun kulku muuttui hyvin nopeasti PeliKarhujen hallinnaksi. Nuoret pojat pyörittivät palloa varsin mallikkaasti ja KarPo tyytyi varmistelemaan johtoaan rikkomalla peliä sen minkä pystyi. KarPolle toki siunaantui muutamia maalintekipaikkoja, mutta niitä ei saatu hyödynnettyä loppuun saakka.

 

Peka sai ottelun 75 minuutilla vapaapotkun n. 19 metristä, kun Karhulan Pojille kävi jälleen erikoistilanteessa "vanhanaikaiset" ja PeKa tasoitti pelin komealla kaukolaukauksella joka suuntautui harmittavasti juuri yläriman alapuolelle. Vapaapotku taisi olla jo kolmas maalin mennyt, joten valmennusjohdolla lienee muutamat erikoistilanneharjoitukset pohdittavaksi seuraaviin treeneihin.

 

Ottelun loppu oli aikamoista tervanjuontia KarPon väsyneiden pelaajien puolustaessa sinnikkäästi lukuunottamatta yhtä Jaken läpiajoa, joka tyrehtyi kuitenkin liian aikaiseen vetoon maalivahtia päin.

PeKa ei saanut kuitenkaan maalia aikaiseksi lukuisista yrityksistä huolimatta ja ottelu päättyi tasatulokseen 2-2.

 

Seuraavaan otteluun Purha/2:sta vastaan KarPon on saatava lisää energiaa peliin ja tilanteet on pelattava loppuun saakka.

Valmennusjohdolta varmasti piiska heiluu ja aivan toisenlaisella asenteella taisteleva KarPo astelee Katajaisten nurmelle tiistaina 24/07 kello 19:30 alkaen.

 

Tiistai 24/07/2012 klo. 19:30, Katajaisten kenttä Kotka  KarPo - Purha/2 [2-3]

 

KarPo esitteli Purha/2:sta vastaan uuden valmentajansa, kun kentältä käskyttäjäksi penkin päähän siirtyi Lasse Jaakkola.

 

Uudella valmentajalla olikin homma heti hanskassa alusta lähtien ja tavoitteena oli saada koko joukkueen leveys käyttöön paremmin. Nopeammat vaihdot ja tarkoin suunnitellut pelipaikat toimivatkin varsin hyvin ja koko joukkue jaksoi juosta hyvin koko 90 minuuttia täysillä. KarPon tavaramerkiksi noussut "lopun väsyminen" oli poissa ja pelaajat rymistelivät viimeiseen minuuttiin saakka 100-lasissa.

 

Karhulan Pojat aloittivat pelin varsin väkevästi ja hallitsivat suvereenisti kentän tapahtumia. Pallo liikkui hyvin ja maalipaikkoja tehtailtiin aktiivisesti. Peliä oli pelattu noin 10 minuuttia kun Jarno Ström sai keskikentältä lähteneen keskityksen oikeaoppisesti haltuunsa ja tälläsi pallon taidokkaasti Purhan verkkoon lähietäisyydeltä. 1-0 KarPolle.

 

Tempo oli kova ja jokainen pelaaja teki töitä täysin hartiavoimin. Oli ihailtavaa seurata, kuinka myös pallottomat miehet jaksoivat juosta vapaisiin syöttöpaikkoihin ja kenenkään ei tarvinnut säästellä voimiaan, koska vaihtoruletti toimi täsmällisesti.

 

Varsinkin erikoistilanteet olivat myrkkyä Purhan pienikokoiselle puolustukselle. Puolustaja Juha Reihen pitkät sivurajaheitot ja Jake Kanervon puskemat jatkopallot napsahtelivat kivasti maalivahdin alueelle tolpat ja ylärimat kolisten. Onnea ei kuitenkaan ollut matkassa niin paljon, että pallo olisi saatu maaliin saakka. Tilanteita kuitenkin luotiin lähes jokaisesta sivurajaheitosta.

 

Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä puolustuksesta saakka lähtenyt syöttö tavoitti Toni "Leiska" Leinosen, joka pääsi tälläämään puolivolleystä ja lähes 20 metristä pallon komeasti verkon perälle. Purhan maalivahti oli voimaton ja peli oli 2-0.

 

Valmentaja jakoi puoliajalla neuvojaan ja kaikki näytti erinomaiselta KarPon kannalta. Peliä hallittiin ja maalipaikkoja oli kyetty järjestelemään useita. Puolustus pelasi unelmapeliä Poku Nurmisen johdolla ja maalinsuulla Sakarias "törkeätviikset" Söderholm oli jälleen varma kuin muuri. Keskikenttäkin oli saatu haltuun, joka oli päällimmäisin tavoite.

 

Toinen puoliaika alkoi jälleen Karhulan Poikien hallinnalla, mutta tässä vaiheessa tuomari päätti kuitenkin puuttua pelinkulkuun ratkaisevasti.

 

Ensimmäinen kohkaaminen alkoi, kun päätuomari päätti antaa vapaapotkun aloitusympyrästä, vaikka KarPon rike oli tapahtunut Purhan maalivahdin alueella. KarPon pelaajat vaihtoivat tuomarin kanssa kiivaasti kommentteja, mutta tuomari halusi pitää päänsä, vaikka taisi tajutakin virheensä.

 

Vapaapotkun jälkitilanteesta Purha sai kulmapotkun, jonka KarPon pelaajat saivat siivottua omalta alueeltaan pois. Puolustus nosti linjojaan ja Purhan pelaaja jäi makaamaan maahan paitsioon. Pallo pelattiin maassa makaavan hyökkääjän käteen, jonka jälkeen pelaaja survaisi lähietäisyydeltä pallon KarPon verkkoon. 12-vuotias linjatuomari ei tajunnut nostaa lippua ja kaikkien yllätykseksi (jopa Purhan pelaajien) maali hyväksyttiin. Peli oli 2-1.

 

Peli jatkui ja seuraava tuomarin älynväläys oli viheltää Purhan hyökkäyksen päätteeksi rangaistuspotku tilanteesta, jossa Purhan pelaaja astui rangaistusalueen rajalla pallon päälle ja kaatui omia aikojaan ilman kontaktia. Purhan pelaajilla oli hauskaa, mutta Karhulan Poikia ei naurattanut.

 

6-divisioonan ehkäpä kovin pilkuntorjuja Sakke Söderholm valmistautui torjumaan pilkkua ja torjui kovan laukauksen hienosti ylärimaan. Maalivahti syöksyi ottamaan ylärimasta kimmonnutta palloa, jolloin pilkunvetäjä kaatoi maalivahdin maahan ja pallo tippui takaisin pelattavaksi. --> Joku Purhan pelaajista sai tökättyä pallon verkkoon ja kaikkien ällistykseksi tuomari ei antanut maalivahdin kaatamisesta vapaapotkua Karpolle vaan hyväksyi maalin!? Peli oli 2-2.

 

Karhulan Pojat olivat täysin raivonpartaalla kentän tapahtumista ja koko peli meni sekaisin. Tuli hölmöjä varoituksia ja osa pelaajista turhautui totaalisesti. Ei mennyt aikaakaan kun Purha pääsi vielä laukomaan 2-3 maalin ja homma näytti selvältä.

 

Valmentaja ei jäänyt tuleen makaamaan vaan reagoi välittömästi tilanteeseen. Lisää hyökkääjiä kentälle ja KarPon vihansekainen hyökkäyspeli alkoi jauhamaan vastustajan maalilla. Ylärimoja ja tolppalaukauksia, mutta palloa ei saatu verkon perukoille.

 

Viimeisellä minuutilla tuttu erikoistilanneparivaljakko Reihe ja Kanervo pääsivät vielä järjestämään paikan Toni Koskelle maalinsuulle, jonka upea kuti osui yllätys yllätys, ylärimaan. Ottelu oli päättynyt dramaattisesti Purhan voittoon. Kiitos tuomarille.

 

Pelin jälkeen Purhan valmennusjohto tuli vielä esittämään solidaariset pahoittelut KarPolle, sillä kyllähän ne kaksi maalia aika lahjamaaleilta vaikuttivat myös vastustajan leirissäkin. Karvas tappio, mutta mitäpä muutakaan mutasarjojen potkupallopeleistä voi välillä odottaa. Päätämme raporttimme sanoihin: oikeus & murha.

 

Karhulan Poikien koitokset jatkuvat heti Meripäivien jälkeen torstaina 2.elokuuta, kun vastaan asettuu STK. Peli pelataan Haminassa.

 

Torstai 02/08/2012 klo. 19:00, Husulan kenttä Hamina  STK Futis - KarPo [2-3]

 

 

Karhulan Pojat matkusti SKT:n vieraaksi kahden voitottoman ottelun saattelemana. Vielä kun tiedetään KarPon surkea historia Haminalaisjoukkueita vastaan (ei yhtään voittoa), niin lähtökohdat eivät olleet todellakaan parhaat mahdolliset. 

 

”KarPoja” oli paikalle saapunut viisitoista. SKT:n miehistöä verotti Hamina Tattoo -tapahtuma, joten kotijoukkueella oli vain yksi vaihtomies otteluun. 

 

Ottelu ei ehtinyt pitkään vanheta, kun KarPo sai hyvää pyöritystä aikaiseksi ja Antti Talvitie pääsi hätyyttelemään kotijoukkueen maalia, mutta laukaus kolahti tolppaan. Hetkeä myöhemmin vasemman puolustajan tontilta ylös noussut Topi Parkko pääsi roiskaisemaan 16 -rajoilta ilkeän kierteisen vedon, joka kaikkien yllätykseksi löysi tiensä aivan maalin yläkulmaan. Taas saatiin uusi mies maalipörssiin. KarPo on tehnyt tällä kaudella viisitoista maalia ja ainoastaan Jarno Ström ja Leo Norpila ovat osuneet kahdesti, joten ratkaisijoita löytyy leveältä rintamalta. 

KarPon maalin jälkeen SKT sai hyviä tilanteita aikaiseksi ja tasoituskin tuli melkein heti. Maalivahti arvioi pallon lentoradan väärin ja vastustajan hyökkääjä pääsi puskemaan maalin helpon oloisesti (selkä kohti maalia asennosta) verkon perukoille. Peli oli siis 1-1. 

Hetkellisen suvantovaiheen jälkeen KarPot saivat peli-ilonsa takaisin ja tasoitusmaali oli unohdettu. Lasse Jaakkolan loistava vainu Mikko Konttisen maalinälän suhteen oli onnistunut. Yleensä Mikko pelaa puolustajana, mutta tänään Kona saikin näyttää taitonsa kärjessä. Konttinen rymisteli kärjessä ja pääsikin tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä maaliin. Aistin legendan syntyneen. 

Puoliajalla ihmeteltiin mitä Konttisen pullossa on, kun kaveri painoi töitä ihan uskomattomasti. Lasse taisi keksiä jotain koukeroita vielä puoliajallakin miten KarPojen tulisi pelata. Myös vaihtojen rytmittäminen meni jälleen aivan nappiin ja kaikki jaksoivat painaa loppuun asti. 

 

Toisella puoliajalla Haminalaiset vaihtoivat maalivahtia ja tolppien väliin menikin hieman varmemman oloinen kaveri, kuin ensimmäisellä puoliajalla. 

Tasaista vääntö molemmilta ja Haminalaiset pääsivät monesti yrittämään, mutta pallot menivät järjestelmällisesti ohi maalin. 

KarPot saivat hyvästä paikkaa vapaapotkun, jonka Juha Reihe keskitti boksiin ja Leo Norpila pääsi jatkamaan pallon maaliin 1-3. Nyt pääsi jo hieman hengähtämään. 

Keskikentällä loistavan ottelun pelannut nuori Toni Koski pyöritteli välillä vastustajaa mennen tullen jakaen namupasseja. Hyökkäykseen mukaan noussut Koski pelasi itsensä vapaaksi ja pääsi tälläämään, mutta taas oli tolppa edessä. KarPolle eivät näin ollen lisämaalit maistuneet ja SKT pääsi vielä kerran rankaisemaan KarPon puolustusta.  

Kahdeksan minuuttia ennen loppua pahasti paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa Haminalaisia oli kaksin kappalein alempana, kuin KarPoja. Siitä sitten helposti maalivahdin jalkojen välistä pallo maaliin ja tulostaululle 2-3. 

 

Loppu olikin sitten taistelua jokaiselta pelaajalta. Vastustaja vyörytti ja Karhulan pojat koettivat kestää. Pelin painopiste saatiin välillä siirrettyä myös vastustajan päätyyn. Tuomari vihelsi pilliin pelin loppumisen merkiksi ja kaikkien helpotukseksi historiallinen ensimmäinen voitto Haminalaisista oli tullut. 

Vielä loppuun kiitokset päätuomarille. Muutaman linjattoman matsin jälkeen oli mukava pelata, kun tuomari oli ajan tasalla.

 

 

Tiistai 07/08/2012 klo. 19:30, Katajaisten kenttä Kotka  KarPo - Etapo [2-2]

 

Pimenevässä elokuun illassa Karhulan Pojat saivat tiukkaan paikalliskamppailuun vieraaksi E-talonpojat.

Ottelu alkoi varsin tasaväkisen kamppailun merkeissä. Tempo oli erittäin kova ja pallo pyöri nopeasti päädystä toiseen.

 

Valmentajan uusin veto oli saada yläkertaan enemmän tehoja ja hyökkäykseen olikin taktisesti suunniteltu kaksi hyökkäysparia. Kanervo + Konttinen täydensivät toisiaan pääpelivoimalla & nopeudella ja Ström & Talvitie toivat mukaan Haminalaista energiaa koko kentän leveydeltä.

Valmentajan taktiikka puri jälleen, sillä molemmat hyökkääjäparit loivat vaarallisia tilanteita aikaiseksi ja kummallekkin parille kertyivät tehot 1+1.

 

Maalinteon aloitti kuitenkin Etapo, kun ottelua oli pelattu ensimmäisestä puoliajasta noin puolet. Harmittomalta näyttäneessä tilanteessa 16-rajan tuntumassa maalivahdille ja puolustajalle sattui kommunikaatiovirhe ja Etapon hyökkääjä pääsi tämän sähläyksen ansiosta tuikkaamaan halvan oloisesti pallon tyhjään maaliin, kun sekä puolustaja, että maalivahti juoksivat samaan palloon, mutta kumpikaan ei ottanut palloa haltuunsa.

 

Karhulan Pojat eivät kuitenkaan lannistuneet mokomasta, koska tälläisiä tilanteita sattuu paremmissakin piireissä ja ne kuuluvat peliin. Heti Etapon maalin jälkeen hyökkääjä Jarno Ström pääsi läpiajoon Etapon keskuspakkien sählätessä, mutta veto lähti liian aikaisin ja pallo lensi suoraan maalivahdin hyppysiin. Tasoitus oli lähellä, mutta silti niin kaukana.

 

Ottelu jatkui tasaväkisesti taistellen ja aivan viimeisellä minuutilla kotijoukkue sai vapaaheiton vastustajan puolustuspään tuntumasta. Niin kuin aina ennenkin Ilmari Leskinen tempaisi tutusti pitkän pallon hyökkääjä Jake Kanervon päähän, joka voitti jälleen kerran vastustajan puolustuspäässä pääpallon ja jatkoi millintarkasti pelivälineen suoraan hyökkääjäparinsa Mikko Konttisen jalkaan, joka pääsi tälläämään KarPon tasoituksen lähietäisyydeltä verkon perukoille. Déjà vu! Tämä oli Konttisen toinen maali ja Kanervon jo neljäs maaliin johtanut syöttö.

 

KarPon erikoistilannemiehet Reihe ja Leskinen pitkillä heitoillaan ja Kanervo jatkopuskuillaan ovat ottelusta toiseen onnistuneet luomaan vaarallisia tilanteita aikaiseksi, ja paremmalla viimeistelyllä (ja onnella) kasassa olisi voinut olla jo kymmenen maalia, sillä jatkotilanteista tolpat ovat kolisseet tiuhaan tahtiin ja kaikki on ollut niin pienestä kiinni.

 

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli pelattu ja tilanne 1-1.

 

Toinen puoliaika oli kuin toistoa ensimmäisestä puoliajasta. Pallo liikkui nopeasti ja molempien joukkueiden puolustuslinjat pelasivat varmaa peliä. Timo "Poku" Nurminen taisteli Topi Parkko + Juha Reihe rinnallaan ja voittivat monet  kaksinkamppailutilanteet omassa puolustuspäässä.

Suurimmat väännöt käytiin keskikentällä ja peli olikin erittäin fyysistä. KarPon maalivahti joutui välillä venymään upeisiin torjuntoihin ja toipilaana pelannut Sakke Söderholm saikin viiksensä heilumaan nappaamaalla vastustajan unelmavedon refleksinomaisella huipputorjunnalla suoraan yläkulmasta. Ei ollenkaan hassummin jalkavaivaisena pelanneelta maalivahdilta.

 

Kun peliä oli pelattu noin 60 minuuttia, KarPon keskikenttä menetti pallon ja vastustaja pääsi nopeasti vyöryttämään kalustonsa kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Pallo pelattiin ensi oikeaan laitaan, josta nopealla puolenvaihdolla pelattiin vasen laita vapaaksi ja hyökkääjä pääsi tälläämään suoraan vastapallosta pallon KarPon verkkoon. Peli oli värikkäiden tilanteiden jälkeen 1-2 Etapolle.

 

Etapon maalista oli kulunut noin kymmenen minuuttia, kun KarPon keskikentältä lähtenyt nappisyöttö tavoitti läpiajoon päässeen Jarno Strömmin. Todella epäitsekkäästi pelannut Ström olisi voinut ajaa maalille itsekkin, mutta päätti syöttää pallon vieressä juosseelle Antti Talvitielle, joka pääsi kaikessa rauhassa sijoittamaan pallon Etapon maaliin. Peli oli 2-2 ja KarPo oli jälleen noussut tappioasemasta tasoihin!

 

Valmentaja Lasse Jaakkolan vaihtoruletti toimi tässäkin pelissä ja KarPolla riitti virtaa taistella koko 90 minuutin ajan. Tuomarin pilli vihelsi pelin päättyneeksi, mutta KarPon kannalta peli loppui aivan liian aikaisin, sillä voimaa ja tahtoa olisi ollut vielä vaikka toiset 90 minuuttia. 2-2 päättynyt ottelu oli erittäin tasokas ja ennenkaikkea hyvin tasaväkinen. Päätuomarille myös kiitosta erittäin hyvästä tuomarityöskentelystä, myös linjatuomarit hoitivat tonttinsa tällä kertaa.

 

Seuraavan kerran Karhulan Pojat ovat tositoimissa, kun se kohtaa 21/08 HiHin Sippolan urheilkukentällä Kouvolassa kello 18:30 alkaen.

 

Tiistai 21/08/2012 klo. 18:30, Sippolan urheilukenttä Kouvola  HiHi - KarPo [0-2]

 

Vajaamiehinen KarPo matkasi Sippolan San Sirolle loppukesän auringon lämmittäessä pelaajien ahavoituneita kasvoja.

Peli tulisi olemaan raskas Sippolan pitkän nurmen takia ja varsinkin, kun osa pelaajista olivat vielä toipilaina. Jani Piirainen ei ollut täydellisessä pelikunnossa maratonin takia ja Jake Kanervo pitkittyneen flunssan kourissa. Kummatkin päättivät kumminkin osallistua peliin ja näin ollen matkassa oli yhteensä 13 pelaajaa ja nappikset naftaliinista kaivanut valmentajamme Lasse Jaakkola.

 

Tuomari vihelsi pelin alkaneeksi ja ottelu oli suhteellisen tasaista heti alusta lähtien. Sippolan nurmi teki monesti tepposet syöttöpelaamiselle ja muutamia vaaratilanteita aiheituikin pallon pyöriessä todella tahmeasti pelaajilta toisille.

Joukkueet pääsivät muutamaan otteeseen hyviin maalipaikkoihin, mutta molempien joukkueiden puolustukset pitivät ja joukkueet vetäytyivät tauolle 0-0 tilanteessa.

 

Tauolla valmentaja analysoi pelitapaa ja päätettiin luoda toisen puoliajan alkuminuuteille heti kova paine päälle.

Toinen puoliaika alkoikin loistavasti KarPon vyöryttäessä ja HiHin rikkoessa peliä isokokoisten pelaajiensa avustuksella.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun peliä oli pelattu noin 60 minuuttia. Karhulan Poikien luottopakki Juha Reihe nousi komeasti oikealta laidalta läpi ja laukoi unelmakeskityksen, joka näytti leijailevan suoraan maalin. KarPon legendaarinen hyökkääjä Mikko Konttinen rynni vielä varmistamaan, että pallo varmasti menee maalin perukoille ja rymisteli väkisin pallon sisään! Peli oli KarPolle 0-1!

Tämä oli Konttisen kolmas maali kolmannessa peräkkäisessä ottelussa ja näyttävästi suoraan maalipörssin kärkeen. Legenda oli syntynyt!

 

Ottelu jatkoi tasaisella väännöllä ja kuin pisteenä iin päälle KarPo sai vapaapotkun noin 25 metristä. Pallon taakse asettui vasenjalkainen laituri Atilla Kyimci, joka kaikkien yllätykseksi laukoi hienon kierteisen vedon suoraan maalin takakulmaan. Peli oli 0-2 KarPolle ja tämän jälkeen joukkue vetäytyi hieman ja vastahyökkäystaktiikka otettiin käyttöön vastustajan panostaessa enemmän hyökkäyspeliin.

 

HiHin pelaajilla ei ollut onnea matkassa, sillä muutamaan otteeseen joukkue sai hyviä tilanteita aikaiseksi, mutta pallot kimpoilivat muutamia senttejä yli maalin. KarPon maalivahti Sakarias Söderholm joutui aikamoiseen rääkkiin pelin loppuhetkillä, mutta onnistui loistavien torjuntojensa ansiosta pitämään kauden kolmannen nollapelinsä!

 

Koko joukkue taisteli hienosti ja 0-2 voitto tuntui maukkaalta näin tasaväkisen väännön jälkeen.

Hallitus kiittää pelaajia kaikkensa antamisesta ja seuraavaan kotiotteluun Atomeita vastaan voidaankin lähteä erittäin hyvällä mielellä.

 

Tiistai 28/08/2012 klo. 19:30, Katajaisten kenttä Kotka  KarPo - Atomit [1-7]

 

Kauden toiseksi viimeiseen peliin Karhulan Poikien joukkue sai jobinpostia flunssa-aalloon iskiessä pahaan saumaan.

Yskä ja köhinä kuului pukukopista, kun viime hetken poissaoloihin lisättiin iso nippu tärkeitä pelaajia. Kuumeen takia sivussa oli viisi pelaajaa ja lisäksi Mikko Konttinen ja Atilla Kiymci ilmoittautuivat otteluun kipeinä. Kaikki puolustavat keskikenttäpelaajat loistivat poissaoloillaan ja kuin pisteeksi iin päälle joukkueen ykkösmaalivahti, kauden loistavasti torjunut Sakarias Söderholm oli sivussa.

 

Kylmiltään maalinsuulle jouduttiin laittamaan Iiro Alastalo ja urakkaa ei varmasti helpottanut vesisade ja erittäin pimeä syksyinen ilta.

 

Päävalmentaja joutui pitkän sairaslistan takia laittamaan pelaajia uusille pelipaikoille ja tämä saattoi näkyä jonkin verran myös kenttätapahtumissa.

Ottelu alkoi vesisateessa, mutta silti paikanpäälle oli valunut jonkin verran yleisö seuraamaan kutosdivarin "kärkikamppailua".

Lastenlapsille ei jäänyt ottelusta paljoakaan kerrottavaa, vaan karu lopputulos kertoi kaiken oleellisen. Atomit saivat heti ensimmäisen viidentoista minuutin aikana maalin aikaiseksi ja alun tasaisen väännön jälkeen painopiste siirtyi pikku hiljaa KarPon 16-rajalle, josta Atomit saivat todellisen ilotulituksen aikaiseksi erittäin liukkaalla kentällä. Varamaalivahti joutui todella kovaan pommitukseen ja taisi Atomeilla olla hieman tuuriakin matkassa, kun "maanuoliaiset" kimpolivat kotijoukkueen verkkoon edestä ja takaa.

 

Ensimmäinen puoliaika päättyi selkeästi Atomeille 0-4.

 

Toisen puoliajan alussa Karhulan Pojat saivat lisävaihteen päälle ja hyökkääjä Jarkko Kanervo ampui Leo Norpilan keskityksestä pallon volleysta vain muutaman sentin ohi maalin. Tolpat kolisivat myös Mikko Konttisen toimesta, ja taisi hyökkääjä Antti Talvitiekin päästä vetopaikkoihin, mutta maalia saatiin odottaa 60 minuutille saakka.

 

Jarkko Kanervo pääsi oikealta laidalta läpi ja syötti pallon maalinsuulla odottavalle Leo Norpilalle, joka pienen flipperipallon jälkeen onnistui siirtämään pallon Atomien maalivahdin ohi. Peli oli 1-4. Maali oli kolmas Leolle ja tällä suorituksella maalipörssin jaetulle ykkössijalle.

KarPon rynnistys loppui kuitenkin valitettavasti tähän, vaikka hyviä maalintekopaikkoja onnistuttiinkin luomaan positiivisen paljon puolikuntoisen joukkueen voimin; mm. samantyylinen tilanne, jossa Jake pääsi jälleen oikealta laidalta läpi Reihen uskomattoman syötön siivittelemänä, mutta Lasse Jaakkolan vedon lähietäisyydeltä torjui kuitenkin loisto-otteita esittänyt Atomien maalivahti. Myös Ilmari Leskinen pääsi hätyyttelemään Atomien veräjänvartijaa Timo Nurmisen vapauttavasta syötöstä, mutta lisämaaleja ei KarPon toimesta enää nähty.

 

Loppupeli olikin pelkkää kosmetiikkaa ja tuomari meinasi viheltää pelin poikki jo reilun tunnin kohdalla, koska palloa ei enää kunnolla näkynyt vesisateen ja pimeyden takia.

Ottelua päätettiin kuitenkin jatkaa loppuun saakka ja peli päättyi lopulta 1-7 ja Atomit ottivat Karhulan Pojista jo historian toisen voittonsa.

Päät painuksissa pelaajat astelivat takaisin pukukoppiin, mutta surkutteluun ei ollut aihetta, sillä vaikka murskalukemat lukivatkin taululla, niin ei ottelu loppujen lopuksi ihan niin surkeasti mennyt olosuhteet huomioon ottaen. Kaikki kunnia toki Loviisan hyvin pelanneelle porukalle.

Karhulan poikien loistavasti sujunut kausi saadaa päätökseen ensi viikolla, kun sudet asettuvat  karhuja vastaa Katajaisten kentällä 6.9. kello 18:00 alkaen..

Tilastot
Kävijät
Arvosana
Arvostele sivusto
Sivustolle on annettu ääniä: 120 kpl.
Kaupalliset tiedotteet