JORMAN HELPPO RUOKA

Jorman ruoka

Kotisivu

KANANMUNA

Kananmunan keittäminen

Kananmunan voi keittää monella tavalla. Kokosimme perusohjeet ja keittoajat löysäksi, pehmeäksi ja kovaksi keiteyille munille sekä uppomunille.

Kiehuvaan veteen laskettu kananmuna kypsyy löysäksi 5 minuutissa, pehmeäksi 7 minuutissa ja kovaksi 12 minuutissa.

Kylmään veteen pantaessa keittoajan lasketaan alkavan siitä, kun vesi alkaa poreilla. Löysäksi muna kypsyy 4 minuutissa, pehmeäksi 6 minuutissa ja kovaksi 8 minuutissa.

Amerikkalainen kananmunan keittotapa: pane munat kiehuvaan veteen, vedä kattila liedeltä ja anna munien hautua kannella peitetyssä kattilassa löysäksi 10 minuuttia, pehmeäksi 15 minuuttia ja kovaksi 20 minuuttia.

Uppomuna: Riko tuoreet munat yksitellen pieneen kuppiin ja valuta kiehuvaan, etikalla maustettuun veteen. Keitä pari minuuttia ja nosta reikäkauhalla jäähtymään.

Munakas, munakokkeli ja muut helpot munaruoat

Munakas, munakokkeli ja muut munaruoat ovat edullisia, maukkaita ja nopeita valmistaa. Muuntele munaruokien helppoja perusohjeita oman maun ja jääkaapin sisällön mukaan.

Paistettu muna

Kuumenna pinnoitettu paistinpannu. Levitä pannuun voita ja riko tuoreet munat yksitellen pieneen kippoon ja valuta kuumalle pannulle. Kypsennä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Jos haluat kypsän keltuaisen, peitä pannu noin minuutiksi kannella tai lautasella. Älä käännä, jottei keltuainen rikkoudu.

Munakokkeli

Riko munat kulhoon. Lisää kulhoon 1⁄2 dl maitoa tai kermaa munaa kohden. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kevyesti.

Sulata rasvaa kattilassa ja kaada munamassa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä hiljaa sekoitelleen, kunnes kokkeli hyytyy. Mausta ruohosipulilla.

Tarjoa munakokkeli aamupalana tai kalan kanssa.

Munakas

Riko munat kulhoon ja lisää ruokalusikallinen vettä tai kermaa munaa kohden. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kevyesti.

Kaada seos kuumaan, rasvattuun, loivareunaiseen pannuun. Liikuttele hyytyvää munakasmassaa reunoilta keskelle ja anna hyytyä. Pinta saa jäädä kosteaksi.

Munakkaan voi täyttää kinkulla, kasviksilla, sienillä tai juustoraasteella. Käännä toinen reuna toisen päälle puolikuun muotoon ja kumoa munakas lautaselle.

Valikko
Tilastot
Kävijät
Arvosana
Arvostele sivusto
Sivustolle on annettu ääniä: 2 kpl.
Kaupalliset tiedotteet