Crosswind

Sivutuulen tilan elämää

Blogi

Uusimmat blogikirjoitukset.

Hel

10

Kouvola 4.2.2012

2012 16:32

Pitkästä aikaa molempien hevosten kanssa starttiin. Kouvolan T75 raveihin suuntima. Pakkasta Jyväskylässä -24, mutta reippain mielin matkaan. El Miss Victory oli meillekin täysi mysteeri, sitä on liikuteltu selästä hangessa ja otettu vetoja mäkiin. Pari kertaa kärryt ollu perässä. Näillä mennään mitä on annettu ja muistaakseni matkalla manailin Ellille hpl:aa...Tamma oli katokseen päästessään ihan paineissaan, kipinät sinkoili kun tyttö lämmitteli ketjuissa Itkevä Forssi kävi lämmittämässä kaksi kierrosta ja totesi, etti pysty enempää ajamaan kun painaa niin pahasti. Ok,ihan hyvä merkki, tuumattiin. Mutta...niinhän siinä kävi. Laukka tuli ja homma sitä myöten selevä. Perengles. Forssi sanoi, että on niin iso liikkeinen tamma ettei mahu jalat alle. 

Sitä ei keretty kauan jäädä märehtimään kun piti laittaa ruuna Be Seen Free, lämmitys kuntoon. Normaalisti lämmitetään hevoset kaksi kertaa ennen starttia, mutta nyt rupesi pakkanen viuhtomaan jo -26 asteen paikkeilla, joten jätettiin yhteen lämmitykseen. VP kävi itse lämmittämässä, koska kuskin näpit oli niin jäässä, että jätettiin Metu niitä hetkeksi sulattelemaan. Kaikki ok. Oli pakko lisätä itelle jo toiset varpaanlämmittimet kenkiin, joista pohjat oli jo niin koppurana, ettei edes hyppimään pystynyt. Lähtöön 12 oli ihan hemmetin pitkä aika. Tai ainakin siinä pakkasessa se siltä tuntui. Välillä kahvioon lämmittelemään, sitten katsomaan onko ruuna vielä oikein päin katoksessa, taas kahvioon, mutta ei siinä lämmin päässyt tulemaan. Meinattiin jo Ellin lähdön jälkeen pakata kamat ja haihtua hissuksiin paikalta, mutta nyt rupes tuntumaan jo että kuolo tulee jos ei pääse pois. Ei ole valkosen ihmisen hommaa tämä.

Viimeinkin, Riepu Henri Bollströmin käsiin ja ite tärisemään radan varteen. Mutta sinnepä olikin joku keksinyt laittaa notskin! Ai sitä lämpöä ja tunnelmaa! Makkarat vaan puuttui. Muutettiin pikkuisen ajotaktiikkaa ruunalle tähän starttiin. Aikaisemmin revitetty 12,0 1. 500m ja kävelytetty heppa maaliin. Kokeillaan nyt toisin päin .

Riepu oli terässä!! Kaikki se palelu,ketutus ja hermoilu unohtui hetkessä kun poika spurttasi 1. maaliin Rakkaus! Hihittely ja epämääräinen loikkiminen herätti kovin ihmetystä radan kaiteella raveja seuranneessa pikkutytössä. Ajatteli varmaan että hoitoon pitäs. No mutta, voittajaloimi niskaan ja pelottelemaan setiä voittajakehään...Ruuna ilmaisi mielensä tuttuun tyyliin turhanpäiväisestä vöyhkäämisestä nousemalla pystyyn. Siinä pytyt lenteli ja Agrimarketin edustajasedät hiihteli nappaskengillä aika nopiaan kauemmaksi.

Kotimatka olikin sitten tällä kertaa lyhyt ja nopea. Voitto-oluet piti tietenkin kotia saada ja hartolassa klo 20.56 hyppäsin liikkuvasta autosta suoraan huoltoaseman ovenkahvaan ja äkkiä kylmäkaapille. Ei tullut edes kiire.

Hel

10

Rotta

2012 16:30

Nopeesti tallin ovi kiinni ja juosten sisälle: Siellä on rotta siellä tallissa yöökhyi!!! VP: voiko sen ampua haulikolla? Haulikko kantoon ja talliin yhtä nopeasti kuin sieltä oli tultu. Ettei se vaan pääsisi omin avuin pois. Että sitä kerkeisi edes vähän hujauttamaan. Tallissa kuului vain rauhallinen heinän rouskutus. Kerkes jo mennä. Nostin varovasti talikolla lattialla lojuvaa suojakasaa. Perkele! livahti suustani. Harmaa takkuinen möykky singahti kasan alta ja säntäili pitkin metrin levyistä käytävää (ensin singahdin minä sitäkin reippaammin VP:n ja haulikon taakse suojaan). Tähtää tähtää. Rotta olikin ovela: viipotti pihalle ahkion alle, tiesi ettei ne ammu kun tulee kalliiseen kuljetuslaitteeseen iso reikä. Ei ne ammu. Eikä ammuttu. Potkittiin ahkiota siitäkin edestä. Ahkion alta oli lyhyt matka omaan kotipesään. Sinne se rotta meni.

Hel

10

Aikuinen nainen

2012 16:29

Meidän Sennistä tuli aikuinen. Sillä alkoi NE! Valveutuneina ja vastuuntuntoisina vanhempina lähdettiin ostamaan tytölle uusia pöksyjä. Polleena kassan tädille, että meidän tytöllä alkoi NE, ensimmäiset,joo-o. Että niitä pöksyjä. Onks noi ainoot noi mitä tossa on? Ai löytyy muitakin joo kiva katotaan. Täti näytti uusinta uutta, kivan turkoosit ja nousee kuulema tarpeeksi ylös lantiolle, ettei valu, niinku vanhat mallit. JA extrahienoa on se, ettei niihin tarvitse laittaa sitä rättiä, imevät kaiken itseensä ja sitten ne vaan pestään. Joo hienot otetaan nämä.

Kotona ne paketista ja koiralle jalkaan. Ei noteerannut, hyppäsi turkoosi perä vilkkuen sohvalle tyytyväisenä luuta järsimään. Onpa hyvät pöksyt, me ajateltiin.

Siinä iltapuhteissa mietittiin uloslähtöä. Ovella VP totesi: tossa on kakka tossa lattialla. Ei voi olla, millon se on tullu,varmaan tosi vanha.(meillä siivotaan usein). No minä siivoon sen pois menkää te ulos. Muista ottaa ne pöksyt pois ettei käy hassusti. VP ottaa pöksyt pois: täällä on kakka täällä pöksyssä.

Ne pöksyt on nyt ulkona. Toivottavasti joku närhi vie ne ja tekee niistä itselleen lämpöisen pesän.

Valikko
Blogi
Arkisto:
Tilastot
Kävijät
Arvosana
Arvostele sivusto
Kaupalliset tiedotteet