Claybay`s

Amerikankarvatonterrieri, Amerikan Hairles Terrier, AHT

Kotisivu

Amerikankarvatonterrieri, Amerikan Hairles Terrier, AHT

 Claybay`s  

Amerikankarvatonterrieri

 katso myös  http://cindy1.nettisivu.org/

 

 

 

Tutustuin rotuun 2007 kun aloin etsiä koirarotua jota voisin eläinallergisena pitää. Löysin internetin kautta Kaariina Naaralaisen kotisivut ja siellä oli vapaana kaksi urospentua. Tästä alkoi matkani tämän rodun maailmaan.

Tietenkin kun olen eläinallerginen niin alku oli haasteellinen mutta vähitellen sitä siedättyi omalle koiralle. Toki oireita voi joskus tulla kun on nukkunut huonosti tai yms.

Pikkuisen historiaa

Rodun historia alkoi Yhdysvalloissa 1972 kun rottaterrieri pentueeseen syntyi narttupentu nimeltä Pipe`s Josephine. Koiran omistaja kiinnostui karvattomuudesta ja alkoi tutkia miten se periytyisi. Hitaasti karvattomien terrierien kanta kasvoi. Nykyäänkin karvallisia rottaterrierejä saa risteyttää karvattomien AHT:den kanssa, nuo yhdistelmät tuovat uutta verta kantoihin. Amerikankarvatontaterrieriä löytyy myös karvallisena muunnoksena, nämä koirat ovatkin rottaterrierien näköisiä.

Kirjani 

Tästä rodusta en ole löytänyt minkäänlaista kirjaa suomenkielisenä. Innostuin koirista niin paljon että tein pienen kirjan kustantaja Kuvittaren kanssa. Kirjoitukseni kertoo eläinallergisen koiran omistajan elämästä ja tästä rodusta. Kirjaa voi tilata minulta  25,50 €, paivi.st.rasanen@gmail.com tai 050 5752892

http://www.kirjat.kuvitar.fi/amerikan.htm

 

Suoritin kasvattajan peruskurssin(2008) ja jatkokurssin(2009) Helsingissä. Kennelnimen Claybay`s  sain 2012

 

 

 

 

 AHT linkkejä

http://www.sakate.net/  

 

 

 

 

 

Tilastot
Kävijät
Arvosana
Arvostele sivusto
Sivustolle on annettu ääniä: 16 kpl.
Kaupalliset tiedotteet