Ashley Tisdale 4ever

Epäviralliset fanisivut! Ashley Tisdale 4ever!

Kotisivu

Ashley Tisdale (tietoa)

Ashley Tisdale


Syntymäaika: 2. heinäkuuta 1985 (ikä 25)
Syntymäpaikka: West Deal, New Jersey
Pituus: 160 cm
Aktiivisena: 1997–
Oikea nimi: Ashley Michelle Tisdale
Merkittävät roolit: Maddie Fitzpatrick
  (Zackin ja Codyn viiden tähden elämää)
  Sharpay Evans
  (High School Musical)

Ehdokkuudet:

Young Artist (2001)


Ashley Michelle Tisdale  on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja. Tisdale on lainannut äänensä  Finiasin ja Ferbin Isabellelle.                                          Hän on myös soolomusiikkiuralla ja julkaisi debyyttialbuminsa Headstrongin 6. helmikuuta 2007.

Aikainen elämä:

Tisdale syntyi Monmouth Countyssa, New Jerseyssa 2. heinäkuuta 1985. Hänen vanhempansa ovat Lisa ja Mike Tisdale. Hän kasvoi Oceanin maakunnassa. Hänen vanhempi siskonsa Jennifer Tisdale on myös näyttelijä. Tisdale on juutalainen ja hänen äidinpuoleinen isoisänsä on Arnold Morris, Ginsu-veitsien kehittäjä.


Elokuvat ja televisio:

1990-luvulta lähtien Tisdale on vieraillut useissa televisiosarjoissa, kuten esimerkiksi sarjoissa Smart Guy, Seitsemäs taivas (7th Heaven), Grounded for Life, Boston Public, Strong Medicine, Siskoni on noita (Charmed) ja Beverly Hills 90210. Hänellä oli pieni rooli myös vuoden 2001 elokuvassa Donnie Darko ja hän on vieraillut myös lastenkomediasarjassa The Amanda Show.

Hän on toistuvasti vieraillut myös tilannekomedioissa The Hughleys ja Still Standing. Vuonna 2005 Tisdale palkattiin Maddie Fitzpatrickin rooliin Disney Channelin komediasarjaan Zackin ja Codyn viiden tähden elämää (The Suite Life of Zack & Cody), johon hän oli kuitenkin koe-esiintynyt sekä Maddie Fitzpatrickin että London Tiptonin rooliin. Kun sarjasta tuli suosittu, Tisdalesta tuli Disney Channelin vakionäyttelijä ja lisäksi hän on lainannut äänensä elokuvaan Mimi o sumaseba (Whisper of the Heart).

Tisdale palkattiin Sharpay Evansin rooliin Disney Channelin elokuvaan High School Musical vuonna 2006. Hän toisti roolinsa myös elokuvan jatko-osassa, elokuvassa High School Musical 2 joka sai ensi-iltansa 17. elokuuta 2007 ja hänet nähdään myös saman elokuvasarjan uusimmassa elokuvassa, elokuvassa High School Musical 3: Senior Year.

Hänet esiintyi myös vuonna 2006 Disney Channelin televisiosarjassa Disney Channel Games vihreän joukkueen kapteenina. Tisdale on lainannut äänensä myös Disney Channelin televisiosarjan Finias ja Ferbin Candacelle. Tisdale on lisäksi esiintynyt Music Televisionin televisiosarjan Punk'd:n kahdessa jaksossa.


Musiikki:

2006: Ennen soolouraa

Tisdalen rooli High School Musicalissa vaati hänen esittävän useita kappaleita, mainittakoon esimerkiksi kappaleet "What I've Been Looking For", "Bop to the Top" ja "We're All in This Together". Kaikki kolme kappalettetta pääsivät Billboard Hot 100 -singlelistalle. Tisdale teki musiikkihistoriaa olemalla ensimmäinen naispuolinen artisti saamalla kaksi singleä samaan aikaan listalle, singlet "What I've Been Looking For" ja "Bop to the Top".Myöhemmin hän nauhoitti cover-version kappaleesta "Some Day My Prince Will Come" Drew Seeleyn kanssa DisneyMania-albumille.


2007-: Headstrong

Tisdalen ensimmäinen soloalbumi Headstrong julkaistiin 6. huhtikuuta 2007 ja sitä levitti Warner Bros. Records. Albumi pääsi viidennelle sijalle Billboard 200 -albumilistalla myyden 64 000 kopiota. Vaikka hänen ensimmäinen singlensä oli "He Said She Said", se julkaistiin myöhemmin jonka vuoksi "Be Good to Me" oli hänen ensimmäinen virallinen singlensä.

Tisdale julkaisi kappaleen "He Said She Said" 19. syyskuuta 2007, jolloin musiikkivideo julkaistiin MTV:llä. 15. tammikuuta 2008 Tisdale julkaisi kappaleen "Not Like That" Euroopassa (myöhemmin Chilessä ja Brasiliassa) ja 22. helmikuuta 2008 hän julkaisi kappaleen "Suddenly" Brasiliassa (myöhemmin Saksassa)

Vuonna 2007 Tisdale julkaisi ensimmäisen musiikki-DVD:nsä, There's Something About Ashley, joka sisälsi myös 3 musiikkikappaletta ja dokumentin Headstrong-albumin teosta.Ashleyn nimmari

 

Valikko
Tilastot
Kävijät
Arvosana
Arvostele sivusto
Sivustolle on annettu ääniä: 1 kpl.
Kaupalliset tiedotteet